Οδηγός περιβολής για θαλασσινά λουτρά 2011
23.5.2011 - 10:22:29 AM 
Αυτό, που περιφραστικά περιγράφω στον τίτλο, είναι τα προσφιλή σε όλους μας μαγιό. Δε ξέρω αν αυτός ο οδηγός σας οδηγήσει στα μονοπάτια, που επιθυμώ να σας επιδείξω (δεν πετάμε τα περσινά μπανιερά μας και τα συνακόλουθα αξεσουάρ), αλλά είμαι σίγουρη πως θα σας ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνετε για να δείχνετε super stylish ακόμα και στην παραλία φορώντας τα λιγοστά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, που ενδείκνυται να φορεθούν στην περί ούσης ο λόγος περίπτωση.
 
Φέτος τα μαγιό μετουσιώνουν τις τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι 2011 στα λίγα εκατοστά υφάσματος λίκρα. Επομένως, μην εκπλαγείτε με τον καταιγισμό έντονων φλουό αλλά και παστέλ χρωμάτων, γεωματρικών σχημάτων, πουά αλλά και floral στα patterns. Βεβαίως, το κλασικό λευκό, μαύρο, μπεζ και χακί είναι χρώματα ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου και δε θα ξεπεράστουν ποτέ (ευτυχώς, για το προτοφόλι μας!).
 
 
Το κλασικό ΜΠΙΚΙΝΙ ανανεώνεται και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τις γυναικείες καμπύλες. Οι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας λάνσαραν το ψηλόμεσο σλιπ και εγώ πολύ χαίρομαι, γιατί αντίθετα με ό,τι πιστεύτε χωρίς να το στηρίζετε με απτά επιχειρήματα και τεκμηριωμένες αποδείξεις, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αδύνατη μέση και τους πληθωρικούς γοφούς. Άρα, οι μισές Ελληνίδες με σώματα μεσογειακά τύπου αχλάδι «θα τη βγάλουν καθαρή» (μαζί και εγώ!). Συνδιάζεται τέλεια με το τρίγωνο σουτιέν ή με το στραπλες για όσες έχουν μικρό μπούστο.
 

Η αναθεώρηση, όμως, της οπτικής γωνίας που βλέπουμε το μπικίνι, έρχεται και με την εξής μέθοδο: ενός τύπου pattern + μονόχρωμο κομμάτι = τέλειο μαγιό! Δηλαδή ξεχάστε τα ασορτί πάνω-κάτω μαγιό και αρχίστε τους συνδυασμούς! Παραδείγματος χάρη, μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε ένα σλιπ φλοράλ και ένα σουτιέν έντονου χρώματος, που ενυπάρχει στη χρωματική παλέτα του προαναφερθέντος φλοράλ κομματιού, αλλιώς μαύρο ή λευκό! Δε χρειάζεται να αγοράσετε δύο μαγιό για να πραγματοποιήσετε τη συγκεκριμένη πρόταση μόδας. Θα βρείτε στα ενημερωμένα καταστήματα ξεχωριστά πάνω-κάτω μέρη του μαγιό για να προβείτε σε αμέτρητα ευάρμοστα στιλιστικά εγχειρήματα.
 
Το τι θα επιλέξετε να φορέσετε πηγαίνοντας στην παραλία (εκτός από το μαγιό σας!) είναι σε τελική ανάλυση πολύ εύκολο, γι’ αυτό δεν είναι αναγκαίο ούτε να πονεκεφαλιάσετε, ούτε να καταλήξετε στο πολυφορεμένο τζιν σόρτς ή αέρινο καφτάνι. Μία ψιλή μακριά ζακέτα με μανίκι τριών τετάρτων είναι ιδανική για να μην αισθάνεστε γυμνή κυκλοφορώντας στα σοκάκια του νησιού πριν την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο. Μία άλλη λύση είναι ένα μακρύ λεπτού υφάσματος πουκάμισο σε φαρδιά γραμμή, που όλες έχουμε στη ντουλάπα μας. Φυσικά, τα φορέματα είναι ένας επιπρόσθετος τρόπος για εύστοχο beach wear. Τα γυάλια σας, το ψάθινο καπέλο τύπου fedora σας και τα σανδάλια σας θα ολοκληρώσουν την εμφάνιση σας.
 
 
Το ΟΛΟΣΩΜΟ μαγιό έχει την τιμητική του. Αν σκέφτεστε πως ο συγκεκριμένος τύπος μαγιό θέλει αψεγάδιαστη σιλουέτα και ιδιαίτερα καλλίγραμμα πόδια, μιάς και εκεί γίνεται το focus, είστε ορθόφρονες. Αλλά είναι τόσο όμορφα τα σχέδια, που μας προτείνουν, που δε θα αντέξουμε… και θα αγοράσουμε όλοσωμο για φέτος! Και καλά θα κάνουμε!
 
Αν τολμάτε και αγαπάτε το εξεζητημένο look και έχετε αγορίστικο σώμα, δέστε μία ζώνη στη μέση σας και θα αποκτήσετε καμπύλες. Συνδυάστε το με μία μεγάλη ψάθινη τσάντα και θα σας ζηλεύει όλη η παραλία!
 
Τα ολόσωμα μαγιό εναρμονίζονται πλήρως με τις ψηλόμεσες φούστες, γιατί λειτουργούν ως τιραντέ μπλουζάκια. Φορέστε μία μεταξωτή μπαντάνα στο κεφαλάκι σας και θα είστε κερδισμένες διπλά: και απαράμιλλο στιλ θα έχετε και θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, που έχουν φθοροποιά αποτελέσματα για τις άκρες της ταλαίπωρης κόμης μας.
  
Τα μακριά διαφανή φορέματα με βαθειά ανοίγματα στο στήθος θα αναδείξουν το ολόσωμο μαγιό σας και σας προτείνω να τα συνδυάσετε με πλατφόρμες. Καλύτερα, να επιλέξετε ένα φόρεμα σε χρώμα λευκό ή της άμμου και όχι μαύρο, για να διατηρήσετε τη στιλιστική ισορροπία του συνόλου και για μην κυκλοφορείτε σαν ηλιακός θερμοσίφωνας μέσα στη ντάλα του καλοκαιριού, που συσσωρεύει όλη την υπεριώδη ακτινοβολία.
 


 
Μικρή μνεία πρέπει να γίνει για τα ανδρικά μαγιό. Αποφύγετε τα σλιπ, εκτός αν παίζετε στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού και κατεβαίνετε σε αγώνα. Εν συντομία, προτιμήστε τα σορτς (για τολμηρούς ή γυμνασμένους) και την κλασική βερμούδα. Επιτέλους, τα χαβανέζικα μαγιό δεν είναι στη μόδα, είναι απαίσια και πετάξτε ή κάψτε τα για να μην τα βρουν οι επόμενες γενιές στη ντουλάπα σας και βγάλουν αρνητικά συμπεράσματα για εσάς ή για τον πολιτισμό του γνωστού παραθεριστικού νησιού της λατινικής Αμερικής. Τα καρό μαγιό κάπως τη σώζουν την κατάσταση, φτάνει να είναι εκλεπτυσμένα. Μονοχρωμία σας προτείνω δαγκωτό και ουχί διχαλωτή σαγιονάρα! Ψάθινο καπελάκι στην κεφαλή και μπόλικο αντιηλιακό για να προστατεύσετε τα μελανωπά κορμιά σας (πως αλλάζει η γραφή, άμα γράφεις για κάτι θεάρεστο!).
 
Με αυτά και με εκείνα ευελπιστώ να σας βοήθησα και να μην πάρετε δεκαοχτώ βαλίτσες και εικοσιτρείς σακουλίτσες μάζι σας, όταν με το καλό το πρώτο μελτέμι χτυπήσει το μέτωπο σας και το τσιμέντο καταστεί ικανό να τσιτσιρίσει ένα αυγό χωρίς καν την πρόσθεση ελαιόλαδου. Τα μαγιό σας και γρήγορα στις παραλίες χωρίς φόβο και πάθος, γιατί ο καιρός έχει ξεκινήσει να ζεσταίνει επικίνδυνα, γι’ αυτό καλύτερα που φεύγετε (όπως έχει τραγουδήσει και ο Χατζηγιάννης)...

 
Υ.Γ. πρώτον: Εγώ θα ανεχτώ για λίγο ακόμα το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο μονάχα αν μου πουν πως όλο αυτό γίνεται για να συνδεθούν οι συρμοί του ΗΣΑΠ με τους συρμούς της Καλκούτας και θα υπάρχει η επιλογή για το επιβατικό κοινό... τσουππππππ(!)  να κατεβαίνει έξω από το καλκουτιανά ζαχαροπλαστεία για ένα τοπικό γλυκό rasagolla, όπως τα λένε εκεί εις τα Ινδίας.
 
Υ.Γ. δέυτερον:  Δε ξέρω ποιός ακριβώς ποδοσφαιριστής είναι ο εικονιζόμενος κύριος, που συνοδεύεται από τη σύζυγο του (με ενημερώνουν από το control πως είναι ο Kaka), αλλά θα έπρεπε να είχε βγει η εξής ανακοίνωση μετά από ετούτη τη δημόσια εμφάνιση: Amber alert... αναζητείται (και καταζητείται!)από τη FASHION POLICE τροφαντή κυρία. Τη μέρα που χάθηκε φορούσε το τομάρι μίας άκακης ζέβρας, ενω μόλις είχε γλυστρήσει πάνω σε μία πυραμοειδή ντάνα από καρπούζια, τα οποία και πολτοποίησε. Μόλις κατάφερε να σηκωθεί, οι τελευταίοι που την είδαν, είπαν πως ο νευριασμένος πωλητής καρπουζιών της πέταξε άσπρη τοξική μπογιά, την οποία χρησιμοποιεί για να γράψει τις προσφορές της πραγμάτειας του. Εκείνη χάθηκε σε ένα στενοσόκακο αλαφιασμένη και ντροπιασμένη... Φήμες λένε ότι μπορεί να βρήκε καταφύγιο στην εξοχική κατοικία της καλλίφωνης Στέλλας Μπεζεντάκου. Αν γνωρίζετε κάτι, ενημερώστε μας. (Το concept της περιγραφής εξηγεί τα χρώματα του φορέματος. Το σκεπτικό για την απόφαση να βάλεις κάτι τέτοιο, είναι ανεξήγητο!)
 
Υ.Γ. τρίτον: Σκέφτομαι πως όλες αυτές οι καφετέριες που κατασκευάστηκαν πριν την οικονομική κρίση και έχουν ονομασίες όπως Rich, Status και άλλα τέτοια χλιδάτα, πρέπει επειγόντως να μετονομαστούν! Δυό – τρία ονόματα, που μου έρχονται είναι τα εξής: «Ελαστικό ωράριο», «Εργασιακή εκμετάλλευση», «Η γενιά των 592 ευρώ» και λοιπά ελπιδοφόρα και εύηχα...

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers