Ψυχοκτόνα σχόλια!
6.6.2011 - 10:55:01 AM 
Πόθεν προέρχεται το κακόβουλο σχόλιο για την εξωτερική σου εμφάνιση; Δεν είναι υπέρμετρης σημασίας ετούτο! Σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζει ότι αείποτε θα σε τραυματίσει στην κεντρική αορτή της καρδούλας σου καθάπερ ένα γρήγορο βόλι το κακότυχο θήραμα και θα σε οδηγήσει προς τα τάρταρα μεριά και τις αδιέξοδες σκέψεις. Ασ’ τους να λένε... άσ’τους! Και ακόμη καλύτερα ανταπάντησε με σύνολα εμπνευσμένα θεόθεν και αρχαϊκό μειδίαμα εξαγνίζοντας την κακοπροαίρετη προφορική άποψη! Ιδού...
 
 
«Σε σκοτώνει αυτό το χρώμα!»
Είναι αλήθεια πως όλα τα χρώματα δεν ταιριάζουν στις διάφορες αποχρώσεις του δέρματος ή των μαλλιών. Δηλαδή έχω δει ξανθιά με πορτοκαλί φωσφωρίζον φόρεμα και έχει γελάσει μέχρι και ο τελευταίος ευκαρυωτικός ξενιστής που ζεί παρασιτικά στην εντερική μου περιοχή! Έχω αντικρύσει ασπρουλιάρα και αλμπίνα κυρία με κατάμαυρο φόρεμα τέτοιας αντίθεσης... να σου βγει η κόρη του ματιού στη τροφαντή παρειά από την αντανάκλαση! Έχει πάρει το μάτι μου φευγαλέα κραγιόν ροζ απόχρωσης των μωρουδιακών και της κούκλας Barbie σε δεσποινίδα ηλιοκαμένη από τεχνητό τσουρούφλισμα και σκέφτηκα πως ακόμη και η σημαία των Σεϋχελλών είναι πιο ήσυχη χρωματικά για τον ευαίσθητο αμφιβληστροειδή μου!Αυτά είναι κάποια δυσάρεστα βιώματα μου! Υπάρχει,όμως, γενικός κανόνας για εύστοχες επιλογές από την χρωματική παλέτα για να μην σας πει κανείς τίποτα θλιβερό που θα πικράνει τον βασανισμένο εσωτερικό σας κόσμο...
 
Τα χρώματα χωρίζονται σε θερμά και ψυχρά. Χρώματα όπως το μαύρο, το κυανό, το πράσινο και το κίτρινο δημιουργούν την αίσθηση της ψυχρότητας και της επιβλητικότητας συνάμα! Χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το λιλά και το ροζ θεωρούνται ζεστά και «γλυκαίνουν» την εικόνα μας. Τοιουτοτρόπως, τα μαύρα μαλλιά και μάτια ή τα λευκά δέρματα ανήκουν στην κατηγορία των ψυχρών αποχρώσεων, ενώ τα καστανά μαλλιά και μάτια και μαυρισμένες σε λογικά πλαίσια επιδερμίδες στα ζεστά χρώματα. Αν είστε ξανθιά με μπλέ μάτια και ανοιχτή επιδερμίδα, τότε ανήκετε στην πλευρά της ψυχρολουσίας και τα «παγερά» χρώματα επιτείνουν τους πολλούς μείον βαθμούς Κελσίου, που εκπέμπει η εμφάνιση σας. Αν είστε καστανόξανθη με μελιά μάτια και σταρένια επιδερμίδα, είστε μία γλυκερή σοκολατίτσα και τα θερμά χρώματα μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου ακόμη και στο πιο αρτηριοσκληρωτικό άτομο. Είναι πραγματικά και εξ’ ολοκλήρου στη δική σας δικαιοδοσία, αν επιθυμείτε να επιτείνετε το αποτέλεσμα της ψυχρότητας ή θερμότητας, που αποπνέει η χρωματική σας αύρα. Αφήστε με να λέω εγώ... γιατί αν παραδείγματος χάρη απώτερος σκοπός σας είναι να επιβληθείτε, πρέπει να ντυθείτε με χρώματα, που θα προκαλέσουν αντίθεση ολκής!
 
Γενικότερα, τα γήινα χρώματα και τα παστέλ ισορροπούν κάθε ανισόρροπο ενδυματολογικό σύνολο και είναι σταθερή αξία προς αποφυγή ακροτήτων και υπερβολών! Το χρώμα του πάγου, της ώχρας και του δέρματος αλλά και το λευκό το καθάριο πάνε σε όλους, σας πάνε παντού και αποτελούν νούμερο ένα ευκολοσυνδύαστο χρώμα! Τα συστήνω ανεπιφύλακτα για ευχάριστα σχόλια περί επιλεχθέντων χρωματικών συνδυασμών!
 
 
«Αυτό το φόρεμα... χάλια πάνω σου!»
Και εσύ θες να ανταποδώσεις ομοιοτρόπως το σχόλιο, αλλά ως κυρία, που είσαι, στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων, το καταπίνεις (αν και η διέλευση από το οισοφάγο ένα μπούκωμα το υφίσταται!) και προχωράς στο επόμενο φόρεμα και στη ζωή σου! Όμως, για να οδεύσεις σε ένα σωστό και ίσιο δρόμο και ουχί στον προαναφερθέντα εφάμιλλο χωματόδρομο, θα πρέπει να γνωρίσεις το σώμα σου, τα προσόντα σου και τις ατέλειες σου και αναλόγως να ντυθείς αναδεικνύοντας και καλύπτοντας αντίστοιχα!
 
Κατ’ αρχην, θεωρώ πως δε μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τους σωματότυπους σε ευρύτερες ομάδες και πιστεύω πως βοηθάει περισσότερο να ξέρεις μικρές συμβουλές για συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Μερικά τέτοια θέλω να εκθέσω παρακάτω διευκολύνοντας τη ζωή όλων μας...
 
Το μεγάλο στήθος κολακεύουν τα αμπιρ φορέματα ή top, ενώ απογορευτικά πρέπει να θεωρούνται τα αμάνικα μπλουζάκια! Η μονοχρωμία εξισορροπεί τον όγκο του στήθους και σας ταιριάζει καλύτερα από ένα ρούχο με μεγάλο και περίτεχνο ντεσέν, γι΄ αυτό τα αποίκιλτα ενδύματα είναι για σας ότι το γιαουρτοσκόρδιον για το σουβλάκι , αδερφή-ψυχή και πεμπτουσία!
 
Για την έντονη περιφέρεια ράφτηκαν οι εβαζέ φούστές ή φορέματα. Τα παντελόνια σε γραμμή καμπάνα κολακεύουν με τον δικό τους τρόπο τις κυρίες με το συγκεριμένο σωματότυπο δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση του όγκου και στο ύψος της γάμπας. Τα κολάν διογκώνουν το πρόβλημα της περιοχής, γι’ αυτό προτιμώτερο είναι να αποφεύγονται, όπως αποφεύγει τις ψηλοτάκουνες γόβες ο Κούγιας.
 
Οι ζώνες που δένονται στη μέση μπορούν να προσδώσουν καμπυλότητα σε ένα αγορίστικο σώμα, ενώ τα στενά ρούχα έχουν την τιμητική τους μέσα στα ερμάριά σας!
 
Οι μικρόσωμες κυρίες είναι ιδιαιτέρως ευνοημένες από την τύχη φέτος το καλοκαίρι, εφόσον οι πλατφόρμες και τα ψηλά ξύλινα τσόκαρα έχουν κατακλύσει όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων με σκοπό να προσθέσουν πόντους χωρίς την επακόλουθη κούραση των τακουνιών! Tα jeans μετατρέπουν σε hot stuff τις ντελικάτες μινιόν γυναικείες υπάρξεις και εναρμονίζονται με το χαλαρό mood των παραθεριστικών θέρετρων.
 
Σαν καθολικό κανόνα να θυμάστε πως ούτε πρέπει να υπερ-καλύπτεται το «πάσχον» μέρος, ούτε, όμως, να το επιδεικνύετε σα να μην έχετε αντιληφθεί το μεινονέκτημα σας. Μέτρον άριστον και θα έρθει η απαιτούμενη επίρρωση της αυτοπεποίθησης σας δια της γνώσης του θεσπέσιου κορμιού σας.
 
 
«Μα είναι αυτός συνδυασμός;!»
Μετά από αυτό το σχολιασμό, παρατηρείς και εσύ εκούσια το συνδυαστικό ενδυματολιγικό εγχείρημα του ατόμου, που έχει εξαπολύσει ετούτα τα αβάσιμα λόγια, και μία συνολκή στο στομάχι, ένα ανεύρισμα... ένα κάτι τέλος πάντων σε πιάνει και πού(!) να σε αφήσει, που έχεις μετατραπεί σε Ψωμιάδης σε δελτίο ειδήσεων των οχτώ.
 
Όλα ξεκινάνε την ώρα, που ψωνίζεις! Όταν, λοιπόν, είσαι πάνω από ένα τραπέζι με ρούχα και έχεις μπει στη διαδικασία να αγοράσεις κάτι, δε θα πρέπει να το κάνεις απερίσκεπτα! Επένδυσε σε κάτι, που είδες και σου άρεσε, αλλά σκέψου εκείνη την ώρα με τι μπορείς να το φορέσεις (ποιό είναι το ύφος του ρούχου, πως μπορείς να το υποστηρίξεις μέσα στην καθημερινότητά σου, με τι μπορεί να συνδυαστεί το ύφασμα του κτλ). Γύρισε ένθεν και ένθεν μέσα στο κατάστημα μέχρι να πάρεις την τελική απόφαση! Φτάνοντας στο σπίτι, πρόβαρε το πρόχειρα και δες αν το ρούχο πραγματώνει το σύνολο, που είχες κατά νου, και αν τελικώς τσάμπα και βερεσέ νόμιζες πως είχες θεϊκής προέλευσης έμπνευση, πήγαινε να το αλλάξεις εις τα καπάκια!
 
Τώρα που γνωρίζεις όλα τα παραπάνω περί χρωμάτων και κορμιών δε γίνεται να εξοκελλείς πια! Ουκέτι παραστρατήματα και συναφή λάθη! Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι απανταχού fashionistas!
 
 
Υ.Γ. πρώτο: Και τώρα που η κλίμακα Fahrenheit αγγίζει τους 312 βαθμούς και αρχίζουν κάθιδροι άνθρωποι να κουνάνε ρυθμικά μπροστά στα πρόσωπά τους τα φυλλάδια με τις καινούριες τεχνικές αδυνατίσματος γνωστού ινστιτούτου ομορφιάς περιμένοντας το λεωφορείο στη στάση, θέλω να αναφωνήσω το πάντα επίκαιρο και ωφέλιμο για τις ρινικές κοιλότητες όλων slogan: «Αδέρφιαααααααααααα του ελέουυυυυυυςςςςςςςς, ΠΛΥΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!» (ή μετριάστε τις κινήσεις ή μετακινήσεις σας!)
 
Υ.Γ. δεύτερον: Και τώρα που τα air-conditionsέχουν ξεκινήσει να δημιουργούν ειδυλλιακού επιπέδου ατμόσφαιρα στους περισσότερους κλειστούς χώρους αναμονής και ευνοούν τη συγγραφή και το διάβασμα, επιθυμώ να συγγράψω μία επιστολή προς τον κεντρικό σχεδιαστή βαγονιών τρένου, μετρό, τραμ και λεωφορείων με την εξής ιδέα-παραίνεση-απαίτηση μου: να κατασκευαστούν νεες χειρολαβές ενσωματωμένες στο δάπεδο του βαγονιού με ειδικό ελατήριο, το οποίο θα φτάνει στο ύψος της κνήμης, ώστε οι μασχάλες να διατηρούνται προς τα κάτω κλεισμένες και οι «εσάνς» απορροφημένες από τα μακό.
 
Υ.Γ. τρίτον: Άξια λόγου προς συγκοπή συμβάντα:
1. Να χυθεί περίσσια ποσότητα της ακριβοπληρωμένης ενυδατικής κρέμας σου ή του make-up έξω από το σωληνάριο και να πρέπει να το εφαρμόσεις αναγκαστικά πάνω στο πρόσωπο σου, γιατί λυπάσαι να την πετάξεις! Μετά γυρνάς έξω στην κοινωνία είτε σαν να έχεις αλειφτεί με μουρουνέλαιο στην πρώτη περίπτωση, είτε σαν τον Jeronimo, τον αρχηγό της ινδιάνικης φυλής Ανασάζι, και σε φωνάζουν «κεκαυμένο πρόσωπο» στην περίπτωση του make-up.
2.Να λερωθείς με αδιάβροχη μάσκαρα στο μάγουλο, ενώ αποτελειώνεις το μακιγιάζ! Ούτε ο Δίας τέτοια νεύρα, όταν η ζηλιάρα Ήρα του ψαχούλευε το ταχυδρομείο του (μπορεί και το inbox του fb!). Άντρες, μη μας πλησιάσετε, όταν βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση... θα το φάτε το κατακεραύνωμα εκθύμως!
3. Να σε τρομάξουν την ώρα, που τραβάς τη γραμμή του eye- liner στο κινητό τμήμα του βλεφάρου... τα λόγια είναι περιττά! Η βόμβα θα είναι έτοιμη να σκάσει!

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers