Όλοι μου λένε...
13.6.2011 - 10:40:44 AM 
Το κείμενο δεν είναι διαφημιστικό προς τον εαυτό μου... προς ξεκαθαρίζειν την υποβόσκουσα όσο και φαεινή έννοια της αντωνυμίας του τίτλου, που φανερώνει πρόσωπο! Απλώς και ευθαρσώς, θα προχωρήσω στη γνωστοποίηση περαιτέρω μυστικών ομορφιάς και όλοι μαζί θα πορευτούμε στον ίσιο δρόμο του καλλωπισμού και της ψιμυθίωσης όχι ψιττακίζοντας το δικό μου τρόπο να είμαι εύκοσμη, αλλά μετουσιώνοντας τις παράπλευρες πληροφορίες στο δικό σας στιλ.
 
‘Ολοι (εε... εντάξει... με απόκλιση 40 τα εκατό!) μου λένε, λοιπόν...
 
«Τι ωραίες βλεφαρίδες!»
Οι επιτυχημένες ωσάν βεντάλια βεφαρίδες θέλουν αγάπη, περιποίηση και επιμέλεια! Κατ’ αρχήν, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, όταν τις ξεβάφετε. Χρησιμοποιείστε καστορέλαιο, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία ή καταστήματα με αιθέρια έλαια και συναφή πιτσικουλιές. Βρέξτε το βαρβαδεινό βαμβάκι με το θαυματουργό φυτικό υλικό και περάστε τα τσίνορά σας προς τη φορά τους και ουχί τριβοντάς τα με περίσσια λύσσα, γιατί θα σας μείνει στο χέρι η βλεφαρίδα και θα κλαίτε πικρά και ατέρμονα. Μη σκουπίσετε το πλεονάζον υγρό, αλλά αφήστε το όλο το βράδι να το απορροφήσουν οι τρίχες των βλεφάρων σας. Έτσι, θα ενυδατωθούν και θα αποκτήσουν όγκο και μάκρος.
 
Όσον αφορά το βάψιμο τους, πριν τις μακιγιάρετε με τη μάσκαρά σας, περάστε τες με το μαξιλαράκι της πούδρας σας (αυτό θα σταθεροποιήσει τις στρώσεις μάσκαρας) και έπειτα εφαρμόστε μία στρώση βάσης μάσκαρας. Αφήστε να περνάνε λίγα δευτερόλεπτα ανάμεσα στις στρώσεις μάσκαρας, που βάζετε, έτσι ώστε να κρυώνει λίγο... λίγο όμως! Πάρτε μία καρφίτσα και ξεχωρίστε τις μπλεγμένες βλεφαρίδες. Προσεκτικά, ντε! Μη σας τρέχουν με χυμένο αμφιβληστροειδή στα επείγοντα και φταίω εγώ γι’αυτό!
 
 
«Όλο ωραία σκουλαρίκια φοράς!»
Δε χρειάζεται να ψάχνεις σε όλα τα καταστήματα της υφηλίου για να βρεις ένα ισόθεο το ασύγκριτο ενώτιο. Πλέον, πολλά μαγαζιά έχουν σπουδαία ευρήματα για τα αυτιά μας. Το ζήτημα είναι πως να αναδείξεις ακόμη και το πιο απλό σκουλαρίκι! Για παράδειγμα, ένα ποικιλόχρωμο σκουλαρίκι μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για έμπνευση ενός ολόκληρου ενδυματολογικού συνόλου. Δεν είναι πάντα οι καιροί μενετοί για να έχετε κέφι να ντυθείτε ανεπανάληπτα. Σε τοιούτες περιπτώσεις (μακριά από εμάς!), επιλέξτε τη μονοχρωμία στα ρούχα σας (π.χ. όλα μαύρα ή λευκά) και φορέστε το προαναφερθέν τσαχπίνικο σκουλαρίκι. Προτιμήστε ένα έντονο κραγιόν χρώματος, που εμπεριέχεται στο ενώτιο, και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις!
 
Επιπροσθέτως, το χτένισμα διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα σινιόν και οι αλογοουρές αναδεικνύουν τα μακριά και κρεμαστά ενώτια, ενώ κολακεύουν τα λεπτεπίλεπτα γυναικεία χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στα ζυγωματικά σας. Για μποέμ στιλ, τα ίσια απέριττα μαλλιά ταιριάζουν με μακριά σκουλαρίκια, επίσης. Τα μικρά στρογγυλά σκουλαρίκια, που εναρμονίζονται καλύτερα με τα μακριά ή τετράγωνα πρόσωπα, συμπνέουν καλύτερα με τις λυτές κόμες αλλά και με τα πιασμένα πάνω μαλλιά. Η πάντα κλασική πέρλα αναβαθμίζει, όπως έχουμε τονίσει πολλάκις, ακόμη και το πιο αδιάφορο ντύσιμο, ενώ φωτίζει το πρόσωπο!
 
 
«Γιατί αγοράζεις τόσα βασικά μπλουζάκια;»
Μα θέλει και ερώτημα;! Είναι το πιο ευκολοφόρετο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας! Αγοράστε τα σε διάφορα χρώματα και κοψίματα. Με κοντό ή μακρύ μανίκι, με γιακά, με τιραντάκι, με τρία τέταρτα μανίκι, από βαμβάκι, από σατέν... κουλουπού κουλουπού! Πάρτε τα σε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που συνήθως φοράτε και δέστε ψηλά στη μέση σας μία πλεκτή ζώνη (με slim jean θα αποκτήσετε τέλειο boho look!). Φορέστε το ένα μέσα από το άλλο επιλέγοντας χρώματα που είτε είναι αντίθετα μεταξύ τους είτε στους ίδιους χρωματικούς τόνους και αποκτήστε στιλ παρευθύς! Συνδυάστε τα με πολύχρωμα φουλάρια και υφασμάτινα παντελόνια και μετατρέψτε το ντύσιμό σας σε fashion statement. Φύρδην-μίγδην τα υφάσματα μεταξύ μπλούζας και παντελονιού και τραγουδήστε εσείς το προσόδιον της μόδας.
 
 
«Πως αντέχεις με τα ψηλά τακούνια διαρκώς;»
Μπορεί τα ψηλά παπούτσια να τριτρώσκουν την ευπαθή επιδερμίδα των πατουσακίων, αλλά είναι φετίχ πολλών γυναικών! Όλα φαίνονται καλύτερα αγναστεύοντας τον κόσμο πάνω στους πλαστούς πόντους! Για να μη μιλήσω για την ψευδαίσθηση υπεροχής, που δίνουν. Ή για την παραίσθηση ότι οι γλουτοί ακουμπάνε τα ουρανοθέμελα! Αντέχεις, λοιπόν, για να έχεις! Άλλωστε, οι πλατφόρμες είναι πατούμενο, που σε κάνει αεριωθούμενο, αφού και ύψος σου προσθέτει και κάλος και είναι άνετο όσο κανένα άλλο ψηλό παπούτσι. Αν τα προτιμάτε συχνά, τα τρεκλίσματα θα είναι παρελθόν και δε θα παραπαίετε καθόλου περπατώντας τα, αφού η έξη είναι δεύτερη φύση.
 
Ο κίνδυνος του τραμαυτισμού της μέσης ελλοχεύει, γι’ αυτό επιλέξτε το κολακευτικό τακούνι των πέντε με εφτά πόντων. Το επικροτούν και οι ορθοπεδικοί. Οι υψηλές επιδόσεις θέλουν και γερές βάσεις, άλλωστε!
 
 
«Δε φοράς συχνά jeans
Το casual ντύσιμο προυποθέτει χαλαρή διάθεση και το τζιν την ορίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο. Αλλά αρκετές γυναίκες νιώθουν ότι το κορμί τους πνέει τα λοίσθια μέσα στο σφιχτό πανί. Άσε, που θεωρώ πως είναι ότι πιο ζεστό για το καλοκαίρι και τις θερμοκρασίες του κλίματος της Ελλάδας. Επιπλέον, είναι τόσο πολυφορεμένο και βαρετό σε τελική ανάλυση, που πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή! Εμείς οι γυναίκες έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τόσα πολλά ρούχα... φούστες, παντελόνια από διάφορα υφάσματα και σε ποικίλα σχέδια, φουστάνια. Δεν υπάρχει λόγος να φοράτε συνεχώς και αδιακρίτως κάτι τόσο ανιαρό, που δεν προσδίδει και πολλά στο στιλ! Και αν σας αρέσει το τζιν ακόλαστα, υπάρχουν πολλά «παράρριζα» του βασικού κομματιού, που θα σας ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό όπως είναι οι σαλοπέτες, τα φορέματα, οι φούστες και οι βερμούδες. Οιστροιλατηθείτε με τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και θα αποκτήσετε επιζήτητο look ακόμη και με πρωταρχική ύλη το πάγκοινο ετούτο κυανό ύφασμα.
 
 
«Μιά χαρά σε βλέπω... ξεκούραστη για τόσες ώρες δουλειάς!»
Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας το να μη φαίνεται πόσες ώρες έχεις εργαστεί ή τέλος πάντων είσαι εκτός της εστίας σου βολοδέρνοντας. Είναι θέμα ενυδάτωσης!
 
Κατά κύριο λόγο, το βράδυ προσφέρεται για βαθειά ενυδάτωση και ο οργανισμός σας τη δέχεται αυτάρεσκα, ενόσω ξεκουράζεται στην αγκαλιά του Μορφέα (διαδραστικός ύπνος!). Οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας και αν έχεις (από άνυδρη γη της Παταγονίας έως λαδερό πιάτο Τετάρτης), άλειψε με περίσσια ποσότητα κρέμας καθε χιλιοστό της επιδερμίδας σου χωρίς ίχνος τύψεων. Οι κυκλικές κινήσεις με φορά προς το μέτωπο βοηθάνε στην καλύτερη απορρόφηση και την αποτροπή χαλάρωσης. Ξεκίνα να εφαρμόζεις από την περιοχή του λαιμού και το στέρνο.
 
Η εξωτερική προαναφερθείσα ενυδάτωση, όμως, καλύπτει μονάχα το 15% των αναγκών της επιδερμίδας. Ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπάθησε να πίνεις όσο το δυνατόν πιο πολύ νερό το γλυκόπιοτο! Μη φοβηθείς τα παρεπόμενα. Οι τουαλέτες είναι πια καθαρές σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους (τσεκαρισμένο!).
 
Αυτά και εκείνα λέει ο κόσμος και ντουνιάς, που λειτουργούν παυσίλυπα για τη γυναικεία ματαιοδοξία, γιατί είναι όμορφο να σε παρατηρούν... πόσο μάλλον να στο λένε και να είναι καλοπροαίρετο το σχόλιο!
 
Εις υγείαν και εις άλλα comments πληθωρικά και τεκμηριωμένα!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Διαφήμιση για πάνες: «Ανακάλυψα τη νέα sensitive πάνα...» και συνακόλουθο χαμόγελο ως τα αυτιά της πρωταγωνίστριας μάνας (που αμφιβάλλω, αν το μοντέλο είχε αγκαλιάσει έστω και γατί τριών κιλών)! Τέτοια χαρά, σου λέει, από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστική κυβέρνηση και το αφορολόγητο στα τριάντα χιλιάδες ευρώ!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Aγαπητέ μήνα Ιουνή,
          τι θα γίνει με σένα;! Μας έχεις ταράξει στη βροχή και στην υγρασία. Και όχι τίποτα άλλο: «Βροχαλάει, βροχαλάει και το μαλλί χαλάει!». Και αυτός είναι ο μέγιστος καημός της σγουρομάλλας, που ισιώνει το μαλλί εντέχνως και βγαίνει έξω και γυρίζει στο sweet home έχοντας τη προσωποποίηση του DNA, που παίρνει το αίμα του πίσω. Φτιάξε, λοιπόν, καιρέ!
         Με αγάπη και εγκράτεια,
         Βεράκι.
 
Υ.Γ. τρίτον: Όταν με ρωτάνε πως πάει η δουλειά, απαντώ: «Πώς να πηγαίνει μία δουλειά, που για να τα βγάλεις εις πέρας θα πρέπει το Τσέρνομπιλ (ως γενιά του ’86, που είμαι) να σου έχει αφήσει το αντίκτυπό του... κανένα χέρι επιπλέον, κανένα πόδι συν... Το κακό είναι πως δε μου το έχει αφήσει και είμαι αρτιμελής! OMG!
 
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 2
› 
Αν ήμουν άντρας…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers