Νεσεσέρ για... ναυτιλλομένες
11.7.2011 - 1:14:18 PM 
Η γνωστότατη αλήθεια στα πέριξ της βιομηχανίας της μόδας είναι πως το νεσεσέρ της γυναίκας εμπεριέχει όλα τα μυστικά της περιποίησής της και κατ΄ επέκταση της ομορφιάς της. Πασίδηλο, ολοφάνερο και πασιφανές γεγονός για να μας εκμεταλλευτούν! Εκεί μας «χτυπάνε»... εκεί που πονάμε... και ξοδεύουμε αλόγιστα το πενιχρό μισθό για να αποκτήσουμε αψεγάδιαστη επιδερμίδα και νεανική, ηδύφωτη σαγήνη, θεογενή παρουσία και να προκαλέσουμε συνακόλουθη φιλότη στον ανδρικό πληθυσμό!
 
Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος αυξημένων αναγκών σε κατανάλωση χρήματος για μπούκωμα του νεσεσέρ μέχρι το φερμουάρ να πει «μπιραλάχ!», μιάς και η έκθεση είναι αναπόφευκτη και καλύπτει όλο το δερματικό εμβαδόν μας. Έρχεται και ο καταιγισμός από διαφημίσεις με χίλια δύο μπουκαλάκια, που υπόσχονται πολλά, ηχηή και προκλητικά ψέματα. Είναι και οι εύφημες μνείες... ειπωμένες από τα σαρκώδη χείλη των δίμετρων καλλονών με άγνωστης προέλευσης DNA, που παίζουν στα τηλεοπτικά σπότ. Είναι και η γυναικεία ανασφάλεια ταμάμ εναρμονισμένη με τη ματαιοδοξία... είναι... είναι... είναι... το θέμα, όμως, ποιό είναι; Το φθηνό και πρακτικό νεσεσέρ, που πρέπει να έχουμε μαζί μας στις διακοπές αλλά και στο αθηναϊκό καμίνι, γιατί η ομορφιά είναι γυναικείο προσόν και τα χρήματα ανδρικό κατασκεύασμα!
 
Το θερινό «ναυτολόγιο» των διακοπών σας, λοιπόν, πρέπει να περιέχει τα εξής απαραίτητα....
 
Το αντηλιακό ως ναυαρχίδα της καλοκαιρινής περιποίησης!
Προσώπου και σώματος! Χωρίς χρώμα, χωρίς άρωμα, με υψηλό δείκτη προστασίας! Θα το λέω και θα το ξαναλέω... μέχρι να αναφωνήσετε όλοι μαζί με μία φωνή: «’Οχι άλλο κάρβουνο!». Rumor has it, ότι η τρύπα του όζοντος έχει μεγαλώσει κι άλλο, η υπεριώδη ακτινοβολία είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ και το 2012 θα έρθει η χρεωκοπία όλων των ινστιτούτων αδυνατίσματος στην παραμεθόριο και θα μαζεύονται οι χωριατοπούλες σαν επίκαιρες συμμορίτισσες με βασικό σκοπό την αναστύλωση της δυναστείας των Βοδιλάιν και την αποπεράτωση του ιερού βωμού του super-duper καλυπτικού make-up. Και εκεί που θα περνάμε όλοι καλά και ευχάριστα τρώγοντας μεταλλαγμένα είδη γεωργικής παραγωγής, θα έχουμε και εγκαύματα;! Όχι, βέβαια! Ο ήλιος προκαλεί γήρανση και θα μοιάζετε με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη σε χρόνο dt (δίχως την πολύτιμη προστασία του αντηλιακού σας)… σας τρόμαξα;;;;
 
Μέσο κόστος μπουκαλακίου είναι τα δεκατέσσερα ευρώ. Με τις υγείες σας.
 
 
Το αντηλιακό μαλλιών για επιτυχή προνοητική «ναυπήγηση» ολοκληρωμένης φροντίδας!
Δεν είναι δεύτερης σημασίας προϊόν. Είναι σημαίνον απόκτημα της κοσμητικής, αν αναλογισθείτε πόσο ταλαιπωρούμε όλες τα μαλλιά μας με τις βαφές και το styling και ο ήλιος και το αλάτι μόνο επιπλέον φθορά μπορούν να προκαλέσουν. Ως εικός, θα σας προτείνω ένα σπρέι ενυδατικό για την κόμη σας. Θα ψεκάζετε το τριχωτό της κεφαλής σας, μόλις βγείτε από τη θάλασσα και ξεχάστε τα μαλλιά, που θέλουν κούρεμα λίγο πάνω από τη ρίζα μετά το πέρας των διακοπών. Για τέλειο αποτέλεσμα, ξεβγάλτε το νερό της θάλασσας με γλυκό νερό. Δώστε ενυδάτωση στα μαλλιά σας και σώστε τα, για να αποφύγετε το look της καραφλής τραγουδίστριας το χειμώνα, που θα έρθει.
 
Θα σας κοστίσει γύρω στα δώδεκα ευρώ, αλλά εν κατακλείδει, θα κερδίσετε πολλά περισσότερα. Με τις υγείες σας!
 
 
Η ενυδατική ως ναύκληρος της γενικότερης περιποίησής σας!
Τις βραδινές ώρες, που ο ήλιος έχει πάει να βοηθήσει τη φωτοσύνθεση των φυτών του κήπου του Λευκού Οίκου, η ενυδάτωση κρίνεται απαραίτητη εδώ σε μας... στο σκότος της Ψωρο-κώσταινας/ γιώργαινας. Μετά την πολύωρη έκθεσή σας στον ήλιο, η τροφοδότηση της επιδερμίδας με πλεονάζουσα ενυδάτωση είναι νομοτελειακής σημασίας. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, επιλέγετε μία παχύρευστη για ξηρές επιδερμίδες ή πιο ελαφριάς υφής για λιπαρές ή μικτές επιδερμίδες κρέμα και πορεύεστε στον ευθύ δρόμο της απορρόφησης των πολύτιμων μετάλλων της αλοίφης σας. Για αποτελεσματική χρήση και καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το δέρμα πρέπει να είναι πεντακάθαρο χώρις ίχνος σμήγματος και όλα αυτά θα επιτευχθούν με έναν προαπαιτούμενο βαθύ καθαρισμό και τόνωση με την τιμημένη και πάνφθηνη αλκοολούχο λοσίον.
 
Θα ανοίξετε το πορτοφόλι σας και θα βγάλετε περίπου εικοσιπέντε ευρώ για το τρίπτυχο καθαρισμού... τουλάχιστον! Με τις υγείες σας!
 
 
Η λοσιόν σώματος για μετά τον ήλιο ως «ναυγοσωστική λέμβος» της ενυδάτωσής σας!
Το σώμα σας, όπως και το πρόσωπό σας, έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης μετά την ηλιοθεραπεία. Η απλή ενυδατική σώματος δε θα σας προσφέρει και πολλά και το ξεφλούδισμα θα μοιάζει αναπόφευκτο. Και ξέρω τι σκέφτεστε: «Πήγα πέντε μέρες διακοπές και μαύρισα. Άμα ξεφλουδίσω, τσάμπα το ξερόψημα!». Και με αυτά και με εκείνα, σας βλέπω με το συρραπτικό να συρράπτετε το δέρμα, που πάει να «ξεκολλήσει» από τις πρώτες στιβάδες τις επιδερμίδας! Αυτό θα ηδόνιζε τον Hannibal, αλλά εσάς μάλλον όχι. Η δισεπίτευκτη διατήρηση του σοκολατένιου χρώματος του δέρματός σας μπορεί να παραταθεί με τη λαοσωτήρια λοσίον σώματος. Συνήθως, μυρίζουν και υπέροχα και δε χρειάζεται να βάλατε ούτε άρωμα. Θα ευωδιάζετε σαν φρεσκοκομμένη καρύδα... εξαιρετικό και άριστο!
 
Άριστα και εξαιρετικά, θα δώσετε πάλι το δεκαπεντάευρω! Με τις υγείες σας!
 
 
Τα καλλυντικά του καλοκαιριού ως «ναύλα» για το πέρασμα στην πέρα όχθη της απαστράπτουσας εμφάνισης!
Το μακιγιάζ της θερινής σεζόν οφείλει να μοιάζει προετοιμασίας εξ υπογυίου... δηλαδή στο γόνατο! Εσείς μπορεί να έχετε κάτσει μπροστά από το είδωλο σας στον καθρέπτη κανένα μισάωρο, αλλά το βάψιμο πρέπει να θυμίζει μοντέλο εικοσάχρονο προικισμένο από τη φύση. Θα χρειαστείτε μία πούδρα, ένα ιριδίζον ρουζ σε γήινους τόνους, ένα άχρωμο λιπ-γκλος και ίσως μία μελιτόχρους σκιά. Η ενυδατική θα παίξει το ρόλο της σταθεροποίησης του μακιγιάζ... ξεχάστε το βαρύ make-up! Εκ του μακρόθεν, όσο και εκ του σύνεγγυς, θα μοιάζετε γήινα όμορφη με το παράρριζο αυτό του βασικού βαψίματος. Επίσης, ο ενοχλητικός άντρας δε θα σας μετατρέψει το έντερο σε κοκορέτσι από τη γκρίνια της κωλυσιεργίας της ψιμυθίωσης. Θα έχετε ετοιμαστεί, τελικά, μέσα σε λίγα λεπτά και το ψυχομετρικό τεστ της ανδρικής αντοχής θα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!
 
Η «ζημιά» που θα κάνετε στο καστάστημα καλλυντικών, θα σας χρεώσει με σαραντά πέντε περίπου ευρώ για τα χρειώδη αυτά είδη καλλωπισμού! Χίλια χρόνια θα ζήσετε!
 
Γοργόνες και αιθέριες υπάρξεις του καλοκαιριού, όλα αυτά θα χωρέσουν μέσα στο μεσαίου μεγέθους νεσεσέρ και θα καλύψουν όλο το φάσμα της θηλυκής ανάγκης για εύμορφη θερινή εθελοδουλία στην ομορφιά. Ο ήλιος θα μοιάζει τραγικά θαμπός μπροστά σε εσάς και ο χρόνος θα κυλάει αργά και μεθυστικά οκνηρά τσαλαβουτώντας στις αμμουδιές και μαχόμενες στις επάλξεις της κτήσης της ξαπλώστρας ή των δύο τετραγωνικών αμμουδιάς για τοποθέτηση ψάθας και χαλάρωση...
 
 
Υ.Γ. πρώτον:  Μην ευνουχίζετε τους άνδρες σας δίνοντας τους τις ψάθινες, χρυσές με λουλούδια τσάντες θαλάσσης... κρίμα είναι και αυτοί να κυκλοφορούν με το «φούξια θηλυκό παραλογισμό μεταφοράς, ει δυνατόν και της φρουτιέρας» υπό μάλης στην παραλία! Δώστε τους μία τσάντα ανδροπρεπή, όπως τους αρμόζει, με το Μπόμπ το σφουγγαράκη!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Η σωματική επαφή μοιάζει το πιο οδυνηρό πράγμα σε αυτή την υφήλιο, που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε τα τελευταία έξι δισεκατομμύρια χρόνια, μετά τις πρώτες μέρες ηλιοθεραπείας. «Δερματοπάθειες από τις πολλές εμπάθειες (του ήλιου!)»... Άλαααααα!
 
Υ.Γ. τρίτον: Aγαπάμε τα ΑΤΜ των παραθεριστικών περιοχών, γιατί μου θυμίζουν την ιστορία αυτού του πολύπαθου λαού... σε κάποια από αυτά πρέπει να κατάθεταν τα λεφτά οι εξωτερικές δυνάμεις για να τα λαμβάνει ο Καποδίστριας!
 
Υ.Γ. τέταρτον: «Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι/ και πάρε το μετρό για Πειραιά...»... χρόνια μπροστά ο στιχουργός! Έβλεπε στο πολύ μακρινό μέλλον! Το έργο με τις γραμμές του μετρό, που θα φτάνουν στο «ευωδιαστό» λιμάνι μοιάζει τόσο εφικτό πιά, όσο τα παγωτά light να είναι το ίδιο γλυκά με τα κανονικά.
 
Υ.Γ. πέμπτον: Το Mega δεν έχει βάλει ακόμα το κοσμαγάπητο σίριαλ «Το ρετιρέ» σε επανάληψη για μία ακόμα χρονιά... δηλαδή ΕΛΕΟΣ! Θέλω να βλέπω Γιουλάκη με βάτα πυγμάχου την ώρα που θα τρώω το κρύο γεμιστό και την επαναλαμβανόμενη ατάκα στο τέλος του επεισοδιου, πριν πέσουν οι τίτλοι, προς εμπέδωση του τελικού φιλοσοφημένου πορίσματος!

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers