Ανοίγω τα χαρτιά μου...
30.8.2011 - 11:07:32 AM 
«Η πρέφα θέλει υπομονή και το πικέτο τέχνη», λέει ο θυμόσοφος εθισμένος στην χαρτοπαιξία λαός. Και το ντύσιμο το καλό το ταιριαστό, επίσης, θα συμπληρώσω εγώ. Μοιράζοντας την τράπουλα και βάζοντας κάτω τα χαρτιά μας, δηλονότι με δεδουλεύμενη στην εγκεφαλική χώρα διαδικασία των τελικών ληφθεισών επιλογών, μπορούμε «να δώσουμε ρέστα» με τις εμφανίσεις μας. Επιθυμεί η παρουσία η πυρίπνους να παίξετε με το καλό σας χαρτί πάντα. Για να μην τα βρείτε, όμως μπαστούνια, πρέπει «να τα κάνετε πλακάκια» με τον εαυτό σας και να αγαπήσετε τις ατέλειες σας. «Ανοίγω, λοιπόν, τα χαρτιά μου» και εσείς δεν έχετε παρά να τα δείτε... Nick the Greek, τρέμε...
 
«Έχει κρυμμένο άσο στο μανίκι της», όποια ξέρει να φοράει το σωστό ρούχο, στην κατάλληλη περίσταση επιδεικνύοντας τα κάλλη, τα οποία διαθέτει. Πολλάκις, θα έχετε αισθανθεί overdressed σε μία επίσκεψη, που πήγατε με τα μπακλαβαδάκια στο χέρι και σε απόσταση βολής από το μικρό πιατάκι σας για γρήγορους ανεφοδιασμούς. Είχατε φορέσει την παγιέτα, την Πούλια και τον Αυγερινό και οι υπόλοιποι ήταν με το μακό το κολλητό. Υπάρχει, βέβαια, και η αντίθετη περίπτωση... να μην σας εχουν ενημερώσει και όλοι να φοράνε τα μεταξωτά και να φυσάει από το μπαλκόνι το θαλασσινό το αγιάζι και εσύ να φοράς το τζιν σου με ένα απέριττο μπλουζάκι και οι ομοτράπεζοι σου να σε κοιτούν με συμπόνια στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη με οίκτο. Και τι να κάνεις;! Να πάρεις τον ομματιόν σου και να φύγεις ή να υποστείς τα βλέμματα τα επικριτικά;! Γιατί είναι και τα όλο πρόκληση και αίγλη κοψίδια, που περιμένουν να αναμειχτούν με το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου σου και μία ασιτία τη νιώθει η κοιλιακή σου χώρα. Πρέπει να δείξεις θάρρος και τόλμη καθάπερ ο Μέγας Αλέξανδρος στη μάχη και να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Ή απλά να δείξεις πως διαχειρίζεσαι την τράπουλα του παρουσιαστικού σου με δεξιοτεχνία, που θα ζήλευε και ο Τζον Τάραμας, και να αφαιρέσεις το έντονο κραγιόν σου στην πρώτη περίπτωση ή να το προσθέσεις στη δεύτερη. Μία γραμμή με μολύβι θα κάνει έντονο το βλέμμα σου και θα σε σώσει πάλι, αν δεν είσαι τόσο κοκέτα εκείνη την ημέρα. Ένα νεσεσέρ κουβαλάμε όλες μέσα στη τσάντα μας. Ήρθε η ώρα να έχει και τα χρειώδη καλλυντικά, λοιπόν!
 
«Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;», αναφώνησες όταν είδες ομοϊδεάτισσα σε στιλ και μούρλα για το shopping, να δίνει τον όβολόν της για συνολάκι, που δεν την κολακεύει ή για άσχετα μεταξύ τους κομμάτια, που έχουν τον ασυνδίαστο και παρ’όλα αυτά, επιθυμεί να τα φορέσει μαζί, κατά το δοκούν. Και κατανοείς ότι είναι παρασάνταλη η φιλενάδα σου και το έχει δει fashion icon, αλλά έχουν και οι καμπάνες των ορίων του styling πεπερασμένη κλίμακα και εμβέλεια για τα όμματα και τα ώτα του φιλοθεάμονος κοινού και ακροατηρίου. Γιατί η Lady Gaga είναι μία και μοναδική και αν δεν σε αντέχει η σκηνή για ultra stylish εμφανίσεις και όποιον πάρει ο εωσφόρος στο διάβα του, μην το φορέσεις το mix’n’match, γιατί μάλλον ξινό θα σου βγει και το ξινό είναι καλό μόνο για λιποδιαλυτικό συσταστικό σε ροφήματα. Δελφίνες για πρωτειά στην πυραμίδα των πιο καλοντυμένων υπάρχουν μύριες. Το διάκενο, όμως, μεταξύ του ευπαρουσίαστου και «του θέλω να προκαλέσω» είναι αμυδρό και μόνο ο John Galliano μπορεί να το διέρχεται αναμάρτητος! Οι υπόλοιπες... silence…
 
«Την κάνεις από κούπες», πάλι, όταν έχεις φορέσει το κατάλευκο το φόρεμα το εύμορφο και πας να φας ασυγκράτητα τη μακαρονάδα με περίσσια σάλτσα ντομάτας ή κρέμα γάλακτος και το κακό δεν αργεί να γίνει! Νάτος ο λεκές, ο τιμημένος... σαν παντάπαξ της συμπαντικής ύφανσης έχει εισχωρήσει στην τελευταία κλωστή του νήματος! Φόρα πατρίδα... να σου υπενθυμίζει τη λαιμαργία σου! Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν σε χρόνο dt. Άσε το λεκέ να κάνει τη δουλειά του και απόλαυσε το υπόλοιπο της βραδιάς. Οι υπάρχοντες ενοχλητικοί, που σου υπενθυμίζουν την ύπαρξή του, απλά αποκλείονται απο τα πέριξ της παρέας. Άλλωστε, ο αλέκιαστος πρώτος το Ace Gentile βαλλέτο (από το ερμάριο το αποθηκευτικό του σπιτιού στο κάδο απορριμάτων). Ένας λεκές είναι... θα περάσει!
 
«Τίναξες την μπάνκα στον αέρα!», σχολίασε ο φίλος σου, γιατί η εμφάνιση σου έφερε τον πολυέλαιο στο μωσαϊκό και το πλακάκι στο ταβάνι... κοινώς και όχι τόσο περιφραστικώς, έφερες τα πάνω κάτω με το συνδιαστικό σου εγχείρημα. Πάντα έμπνευση δεν έχουμε... αυτό είναι αποδεδειγμένο με κλινικές μελέτες. Αλλά μην είσαι επιλήσμων! Πιάσε το feeling από τα κέρατα και μην το ξεχνάς! ‘Οταν εμφανίστηκες και όλοι μείνανε έκθαμβοι από τη λάμψη και σαν ονηγός οδήγησες τις υπόλοιπες υπομονετικά στο χωματόδρομο του στιλ, είχες μία ευδιαθεσία, που σε οδήγησε στην επιτυχία ή είχες μελετήσει (!) κάποιο περιοδικό μόδας, που σου έδωσε το έναυσμα για να μεγαλουργήσεις; Ό,τι και να έπραξες, πρέπει να το ξανα-μανά- πράξεις, γιατί τα καλά πρέπει να επαναλαμβάνονται.-
 
«Ανακατεύεις την τράπουλα» κάθε φορά που θες να βρεις ένα ψαγμένο σύνολο. Είναι αυτές τις φορές, που ανακατώνεις όλο το περιεχόμενο της ντουλάπας σου, αλλα τελικά αξίζει τον κόπο η τσαπατσουλοσύνη, γιατί τον βαλέ τον θες, όταν παίζεις ξερή. Ταχυέργια δεν χρειάζεται... βοηθητικό, όμως, στοιχείο είναι να είσαι ταχύνους, αφού, τω όντι, μία κωλυσυεργία πρόσθετη δεν την επιθυμεί ουδείς! Πόσο μάλλον το άγριο αρσενικό, που σε περιμένει ασθμαίνοντας και ρουθουνίζοντας να τελειώσεις το φτιασίδωμα. Ανακατεύοντας, λοιπόν, την τράπουλα μπορείς να έχεις πλήρης επίγνωση του τι διαθέτεις. Εφόσον γνωρίζεις την πρώτη ύλη, το να προχωρήσεις στο συνδυσμό θα μοιάζει με παιδική κολτσίνα, γιατί η γνώση είναι δύναμη και η επανάληψη μητέρα της μαθήσεως και εμένα εκ πεποιθήσεως ένα revision το απαιτεί ο οργανισμός μου.
 
Έχεις το δέκα το καλό ανά χείρας και αισθάνεσαι μία έπαρση και οίηση και ότι είσαι πρώτη μούρη στο Καβούρι και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα, όταν έχεις βρει το κομμάτι κλειδί της γκαρνταρόμπας σου, που σε βγάζει από τη δυσχερή θέση κάθε φορά που αντικρύζεις κατάφατσα το δισεπίλυτο πρόβλημα του τι να βάλεις. Αυτό μπορεί για μία γυναίκα να είναι το μαύρο φόρεμα ή ένα εμπριμέ φουλάρι ή ένα tailored σακάκι. Όπως και να έχει, όλες έχουμε ένα αξεσουάρ ή βασικό κομμάτι, που μας προσφέρει στιλ και άνεση και το προτιμούμε από το να καταλήξουμε με παρανοειδή νοσήματα μέχρι να οδηγηθούμε στην τελική απόφαση με τι φορεμένο θα κυκλοφορήσουμε. Το ωφέλιμο είναι να προσθέσουμε και άλλα ενδύματα ή συμπληρωματικά στοιχεία στην αμφίεσή μας (ακόμα και όθνεια προτεινόμενα από άλλες γυναίκες) για να μη χολοσκάμε την επικατάρατη ετούτη στιγμή «της κρίσεως» του ρουχισμού!
 
Αείποτε πρέπει να θυμόμαστε πως «όποιος κερδίζει στα χαρτιά, χάνει στην αγάπη» και τανάπαλιν! Οπότε και ασυταύτιστο να είναι μία φορά το σύνολο, φτάνει που υπάρχει στο συνειδό μας η υπόμνηση του ότι μας αγαπάνε κάποιοι και άλλοι μας φροντίζουν και άλλοι μας τριβελίζουν... ενίοτε ή ες αεί... Cheers!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Η ερωτική ζωή ενός ανθρώπου είναι σαν την συγγραφική πορεία ενός μυθιστοριογράφου. Κάνει συνήθως ντεμπούτο με αυτοτελείς ιστορίες και όχι τόσο επιτυχημένα συγγραφικά εγχειρήματα, ώσπου να καταλήξει στο best seller. Οψόμεθα...
 
Υ.Γ. δεύτερον: Fashion tip εβδομάδας: Aνακάλυψα το μανό που «σπάει»! Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα και η χρωματική αντίθεση με τη βάση με αποτέλεσμα το οπτικό εφέ του κροκό, δημιουργεί εντυπωσιακό θέαμα. Αδράξτε την ευκαιρία αυτή της διαφορετικότητας στο μανικιούρ πριν χειμωνιάσει.
 
Υ.Γ. τρίτον: Ένα σαρδάμ την ημέρα, τον Άδωνη Γεωργιάδη τον αδολεσχή τον κάνει πέρα!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Είναι η ιδέα μου ή ο τυφώνας Irene περνάει και από τους σταθμούς του Προαστιακού συχνά- πυκνά; Μας πήρε και μας σήκωσε!


 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Μόδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Κάποια άλλη...
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers