Τα νόστιμα του οινομαγειρείου της Βέρας (κυρίως πιάτα)
27.9.2011 - 11:36:11 AM 
Κυρίως πιάτα
 
Στο λαϊκό ταβερνείο της μαγείρισσας Βέρας πολλά εδέσματα ετοιμάζονται με μεράκι και πλουσιοπάροχη φροντίδα. Οικείο κλίμα, που θυμίζει τι έχετε στη ντουλάπα σας από πέρσι, με μπόλικη δόση κυμίνου και κανέλας και υπόσχεται να σας χαρίσει ένα γευστικότατο δείπνο, που θα κάνει όλες τις αισθήσεις να παραληρήσουν. Προσιτές τιμές στα κυρίως πιάτα των αλλοδαπών ντεφιλέ δε θα βρείτε, αλλά τα ορεκτικά της εγχώριας κουζίνας μας μια χαρά θα γεμίσουν το στομάχι σας, που λαίμαργα κρυφοκοιτάει τις βιτρίνες και αφουγκράζεται τα πρώτα ψιθυρίσματα της χειμερινής λουκούλειας γκαρνταρόμπας. Το ξέρω πως φέτος το concept κυμαίνεται λίγο μεταξύ «Φάτε μάτια ψάρια και κολιό περίδρομο» και περίοδο ισχνών αγελάδων, αλλά το μάτι είναι μάτι και βλέπει και θέλει να γευτεί όλες τις χρωματικές και υφασμάτινες ποικιλίες των πατρόν. Προσέξτε μονάχα... μην βαρυστομαχιάσετε! Με μέτρο η βαθειά επιθυμία για αφομοίωση των νέων καρικευμάτων της γαστρονομικής σχεδιαστικής ευφυΐας των ραφτών, γιατί οι λιποαναρροφήσεις στο πορτοφόλι είναι δυσβάσταχτη εγχείρηση με πολλές παρενέργειες...
 
Καλή μας όρεξη, λοιπόν...
 
Σπαγγέτι ανδρόγυνου αλά κρεμ
Το λατρεύουμε όσο και τις μακαρονάδες αλά κρεμ... εγώ δε ξεχωρίζω! Για ιδιαίτερη γεύση ανεξίτηλη για τον ουρανίσκο προτιμήστε cigarette παντελόνι στην ίδια απόχρωση με το σακάκι σας και το κλασικό λευκό πουκάμισο. Γραβάτες, παπιόν, τιράντες, μανικετόκουμπα και άλλα κατ’ εξοχήν ανδρικά αξεσουάρ μπορούν πλήρως να δώσουν τη νότα διαφοροποίησης, που δίνει η σωστή ποσότητα αλατιού στο κυρίως πιάτο και σας ωθεί να παραστρατήσετε από τον ίσιο δρόμο της δίαιτας.
 
Για να μη φράξουν, όμως, οι αρτηρίες από το αλατισμένο έδεσμα των συνοδευτικών ανδρικών αξεσουάρ και η εμφάνιση παραπέμπει περισσότερο σε μαινόμενη φεμινίστρια του εικοστού αιώνα παρά σε σέξι παρουσία, με μετριοπάθεια επιλέξτε τις ανδρικές προσθήκες στην εμφάνισή σας και παράλληλα προσθέστε θηλυκές. Τσαχπινιά θα δώσουν οι λεοπάρ γόβες στο συγκεκριμένο ντύσιμο και το διπολικό ξίδι-λεμόνι στη μαρουλοσαλάτα. Το πρώτο ζευγάρι θα σας κρατήσει κοντά στην πανίδα, ενώ το δέυτερο θα λιπο-διαλύσει τα αδιάλυτα (λίπη!).
 
Στην κατάψυξη της περσινής χειμερινής ντουλάπας, έχετε όλα τα απαραίτητα κομμάτια για να αποκτήσετε εύκολα το νούμερο ένα fashion statement του 2011. Δε χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα νέο. Μην σας πω ότι μπορείτε να δανειστείτε και κάποια ρουχαλάκια από του άνδρα σας το ερμάριο!
 
 
Γούνα με μοσχάρι και μπρόκολο
Μπορεί να μην είναι σπεσιαλιτέ όλων των σεφ του κόσμου το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά ένα είναι σίγουρο... είναι για το κρύο ότι ο πατσάς για τον ξενυχτισμένο πότη και η σιλικόνη για την Πετρούλα... ένα κι ένα! Πάντα οικολογική και χρωματισμένη από την παλέτα των μπεζ, μπλε και μαύρων χρωμάτων ενδέχεται να χαρίσει όχι μονάχα ζεστασιά τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά χειροπιαστή απόδειξη του fashion sense σας.
 
Για να μην πάθετε τροφική δηλητηρίαση από την φετινή ετούτη εμμονή όλων των σχεδιαστών, μην υπερφορτώσετε το σύνολο με «πολύχυμα» αξεσουάρ, αλλά τουναντίον τα κοσμήματα πρέπει να μοιάζουν με μικκύλιο δείγμα τους. Σταθμητός παράγων είναι και ο όγκος της. Για να μη μοιάζετε με αρκούδα προστατευόμενη από τον Αρκτούρο, που δεν έχει πέσει σε χειμερία νάρκη και κυκλοφορεί στα πέριξ, μην φορέσετε ογκώδη πουλόβερ από μέσα. Άλλωστε λειτουργεί αρκετά μονωτικά για το αγιάζι.
 
Στην κατάψυξη της περσινής χειμερινής ντουλάπας, έχετε σίγουρα ένα αμάνικο καφέ γουναρικό. Το φοράτε αμέσως χωρίς ίχνος αβουλίας. Είναι στη μόδα και δεν ξοδεύετε για νεά μακρυμάνικη γούνα.
 
 
Κατσικάκι ασπρόμαυρο στην κατσαρόλα
Το κατσικάκι γίνεται νοστιμότατο σουβλιστό. Γευστικότατο είναι και στο φούρνο με ζουμερές πατάτες. Αλλά και στην κατσαρόλα το πετυχαίνω! Έτσι και με το ασπρόμαυρο πιε ντε πουλ, πρενς ντε Γκαλ και πιε ντε κοκ. Προτιμώ το τελευταιό μοτίβο, γιατί είναι το πιο εύγευστο από τα τρία και το επέλεξε και ο Salvatore Ferragamo σε μεγάλες δόσεις στη φετινή του κολεξιόν, όπως η Βέφα Αλεξιάδου το ελαιόλαδο ακόμη και στα φαγητά, που δεν το χρειάζονται… απλώς, για να γίνουνε πιο παχυντικά και να μοιάζουμε όλοι σαν συμπιλήματα κιλών της ντρούλας-ντρούλας ξανθιάς κυριούλας και του Μαμαλάκη.
 
Αποφύγετε τις διατροφικές διαταραχές από το παραδοσιακό αυτό πιάτο κορεσμένο σε λίπη και ξίγκι, προτιμώντας λεπτομέρειες του μοτίβου όπως στη τσάντα ή στα παπούτσια. Όπως ταιριάζει το δεντρολίβανο στο κατσικάκι, έτσι δένει το πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν με το λευκό-μαύρο και εμάς μας αρέσουν οι αντιθετικοί συνδυασμοί που ενώνονται σε ένα αποτέλεσμα οπτικού ενιαίου πανοράματος και παραμιλητών των σιελογόνων αδένων.
 
Στην κατάψυξη της προ-περσινής χειμερινής γκαρνταρόμπας σας, διαθέτετε ένα παλτό ή ένα σακάκι στο αγαπημένο δίδυμο του λευκού-μαύρου. Ελπίζω να μην το έχετε πετάξει και να του δώσετε παράταση ζωής, μιας και επανήλθε δριμύτερο στις πασαρέλες και στη ζωή μας.
 
 
Όφις τηγανητός με τραγανή κρούστα και δροσερή σάλτσα
Την οφιολατρία πολλοί εμίσησαν (εκτός από τον Ασκληπιό), την κροκό τσάντα ουδείς! Γιατί απεχθάνεται κάποιος τις snakeskin μπότες;! Δε νομίζω! Φέτος, θα κάνετε δίαιτα με ελαφρύ πιάτο ψιλοκομμένου πύθωνα και σαλάτα ραντισμένη με απόσταγμα δηλητηρίου οχιάς και δεντρογαλιάς. Και μπορεί το φίδι να μην είναι τόσο κρεατερά φθηνό όσο το απλό δέρμα, αλλά κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας λόγω της ιδιαίτερης υφής του και της ιδιάζουσας όψης του, που δίνει στα καθημερινά δείπνα γεύση wild διαθέσεων και κυνηγιού χωρίς όρια.
 
Η γαστρεντερίτιδα είναι συνήθης από το συγκεκριμένο trend λόγω αυξημένης παραγωγής τοξινών από το δέρμα φιδιού... τα όρια του κιτς του συγκεκριμένου δέρματος μπορούν ευκόλως να παραβιασθούν και ο γυρισμός δύσκολος, γιατί άμα το αγοράσεις και είναι τελικά χάλια, ποιός πταίει και τι να πράξεις;! Προσοχή, λοιπόν!
 
Στην κατάψυξη περασμένων αγορών snakeskin κομματιών, κάτι θα βρείτε, γιατί η μόδα κάνει κύκλους και το δέρμα του φιδιού μας έχει ζαλίσει με πήγαινε-έλα στις τάσεις της μόδας! Με τις ανάλογες προσθήκες ή μεταποιήσεις, μετουσιώνεται στα ζητούμενα των τάσεων του 2011 και εσείς δε χρειάζεται να βγάλετε δεκάευρο από το πορτοφόλι σας... μήπως είναι snakeskin και αυτό εδώ που τα λέμε;;;;;!!!!!
 
Την επόμενη φορά θα σας παρουσιάσω τις σαλάτες και τα γλυκά... ίσως και τα ορεκτικά, γιατί πρώτα ήθελα να γεμίσουμε την κοιλιά μας με το κυρίως γεύμα και μετά να δούμε τα ψιλά των τάσεων στο μαγειρειό των catwalks για φέτος. Μην σας πέσουν και βαριά όλα μαζί και μου είστε με τα Maalox ανά χείρας! Περπατήστε και λίγο στις βιτρίνες για πρόγευμα window-shopping πριχού οποιασδήποτε αγοράς, γιατί άμα δώσεις πιστωτική, μετά ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...
 
 
Υ.Γ.πρώτον: Άγνωστος αριθμός καλεί Βέρα. Βέρα απαντά:
- Παρακαλώ!
-Γειά σας! Για ένα σπίτι, που νοικιάζεται, ενδιαφέρομαι...
-Λάθος κάνετε.
-Με συγχωρείτε!
-Δεν πειράζει! Καλό απόγευμα.

Σε είκοσι δευτερόλεπτα ξανά άγνωστος αριθμός καλεί Βέρα:
-Παρακαλώ!
-Γειά σας! Για ένα σπίτι, που νοικιάζεται, ενδιαφέρομαι...
-Πάλι λάθος κάνετε.
-Ααααα... συγγνώμη!

Σε τριάντα δευτερόλεπτα για τρίτη φορά άγνωστος αριθμός καλεί Βέρα:
-ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
-Γειά σας! Για ένα σπίτι, που νοικιάζεται ενδιαφέρομαι!
-Αααα... ναι... έχει θέα στη θάλασσα... πιάτο ο Αργοσαρωνικός!
-Μα στην Κυψέλη, έχει θέα στη θάλασσα;!
-Μα με το Redial πατημένο, περιμένεις να πάρεις το σωστό νούμερο;!
Κλείνω το τηλέφωνο.
-Μάνα, μπας και νοικιάζεις το σπίτι και δε μου το έχεις πει, γιατί πολύ επίμονη την άκουσα την κυρία!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Η σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας γίνεται από τους αλλοδαπούς τελικά! Γιατί όταν ο Πακιστανός λέει «Εγώ κατέβω/πάω» κουλουπού κουλουπού, γνωρίζει ότι σε μία χώρα όπου δεν υπάρχει μέλλον, δε μπορείς να χρησιμοποιείς μελλοντικούς χρόνους και το άκλιτο «θα». Σωστοί και κατά το Μπαμπινιώτη!
 
Υ.Γ.τρίτον: Με τέτοια στραβά κανιά, που διαθέτω, μοντέλο δεν πρόκειται να γίνω ποτέ, αλλά θα βαράω κάτι κόρνερ... τύφλα να’ χει ο ξανθοπώγων Μπέκαμ!
 
Υ.Γ. τέταρτον:
Πραγματικά, δε ξέρω τι μπορεί να είχε φάει και την πείραξε τη Λέχου! Αν δεν έχεις φάει ένα βαρύ μουσακά, πάντως, δεν επιλέγεις αυτό το σύνολο! Πρέπει να έχει κάτσει η μελιτζάνα η τηγανητή στο υπογάστριο και δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Φοράς τη μακριά φούστα με το κοφτό και πετάς και το φάκελο τσάντα που σου λαχε μπροστά σου και βγαίνεις! Εγώ το έχω πει... αν θες να φορέσεις την πυτζάμα σου, απλά κάτσε σπίτι... μην βγεις έξω!


 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 2
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers