Το λεύκωμα της μόδας
12.10.2011 - 12:16:50 AM 
Και εκεί που μας κατάτρωγε το στρες στα μαθητικά τα χρόνια, γιατί δε γνωρίζαμε τι θα γινόταν αργότερα (εγώ κυκλοφορώ πια με τις χαρτοσακούλες υπομάλης!)... κάποια συμμαθήτρια ανάμεσα στο διάλλειμα της δεύτερης και τρίτης ώρας μας πάσαρε το αρωματισμένο τετράδιο με χίλιες δυό ανούσιες ερωτήσεις, που έπαιρναν συνήθως της συναφούς ποιότητας απαντήσεις. Μπόλικα ποιηματάκια με ευτελείς ομοικαταληξίες, αυτοκόλλητα με χρυσόσκονη και φωτογραφίες με εικονιζόμενους ιδάλματα της εποχής όπως τον σγουρομάλλη Τριαντάφυλλο, που τραγουδούσε με τεράστια και αξιοσημείωτη επιτυχία για τόσο κοντό άνθρωπο το αντάρτικο και επαναστατικής υφής άσμα: «Mη με τρυπας σαν το τριαντάφυλλο/ μη με αφήνεις διψασμένο και άφυλλο!» (και να κλαίει το μπαγκλαμαδάκι από πίσω στο λα μινόρε) και άλλα τέτοια παιδιάστικα γέμιζαν τις λευκές σελίδες. Έτσι, λοιπόν, όλοι συμπληρώσαμε ένα λεύκωμα στα παιδικά μας χρόνια. Κάποιοι έγιναν και κτήτορες λευκωμάτων. Κάποιοι δεν επέστρεψαν ποτέ το λεύκωμα, που τους δόθηκε (Πετροβασίλη, θα σε βρω και θα το πάρω πίσω το κυανό πολύτιμο τετράδιο!). Κάποιοι, απλώς, δεν ασχολούνταν. Εγώ είχα ασχοληθεί και αναμοχλεύοντας τις μνήμες, γράφω το νέο λέυκωμά μου σε πρώτη ιντερνετική μετάδοση στο site του περιλάλητου Homefood... και φυσικά, σχετίζεται με τη μόδα, το ένδυμα και το τηγανητό κολιό!
 
Μη σκίσετε καμία σελίδα!

 
Τι εστί λεύκωμα μόδας;

Λεύκωμα μόδας εστί ένα blog-αλφαβητάρι στο Ιντερνετ, καθόλου διαδραστικό, αλλά γραμμένο με πολλή αγάπη, κανέλα και θελκτικό τρόπο γραφής από το Βεράκι και εμπεριέχει/επεξηγεί όλα εκείνα τα σημεία της φετινής μόδας, που θα δώσουν ρεσιτάλ καλόγουστου ντυσίματος για το 2011. Με 100 γραμμάρια εκλεπτυσμένης διαλογής υφασμάτων, 150 γραμμάρια ενημέρωση από ξένο και εγχώριο έντυπο τύπο περί ραφής και φερμουάρ και 80 γραμμάρια αρχαιοπρεπούς λεξιλογίου... και σου φτιάχνω ένα λεύκωμα μόδας... τύφλα να’χει εκείνο, που είχα στην Πέμπτη δημοτικού!

Κτήτωρ

 
Τι εστί Jacquard αγάπης;

Το εν λόγω ύφασμα είναι τόσο πολυθέλγητρο να το νιώσεις πάνω στο πετσί σου όπως και την αγάπη μέσα στην καρδιά σου! Χρυσή κλωστή στην ανέμη τυλιγμένη, φανταζί πατρόν και λαμπερότητα λες και φέρεις δόξα στο κεφάλι... αυτό περιγράφει πως φαίνεσαι όταν είσαι ντυμένος με jacquard και όταν αγαπάς! Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να είσαι ευτυχισμένος. Η λάμψη και η φωτεινότητα της υφής του υφάσματος απαιτεί τη μη προσθήκη κοσμημάτων. Η αγάπη σε απαλάσσει από την άλλοτε επιτακτική κατοχή υλικών αγαθών. Επομένως, αγάπη-jacquard σημειώσατε «x»!
 
H Κτήτωρ συμβουλεύει: Το σαγρέ στην αφή προσθέτει όγκο στο σώμα σας. Για να μην προσθέσετε πόντους στο κορμί σας (χωρίς να έχετε παραστρατήσει από το διαιτολόγιό σας), αποφύγετε ένα total look ή ένα παντελόνι φτιαγμένο από jacquard. Με το συγκεκριμένο ύφασμα από αποπαίδι, θα μετεξελιχθείτε σε υιοθετημένο στερνοπαίδι του Φλωρινιώτη και όλα θα φαντάζουν πολύ πιο βατά και εύκολα! Ενδεχομένως, να απλουστεύει την αλλαγή κουστουμιού του θεογενή υπερήρωα Gold Man μέσα στο κουτί του καρτο-τηλεφώνου, αφού το ένα κομμάτι της στολής θα είναι ήδη φορεμένο. Έτσι, αν είσαι και εσύ σούπερ ηρωίδα, μόλις βρήκες το πιο εύχρηστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου!
 
 
Χάρισέ μου ένα ζευγάρι μπότες biker!

Aν επιζητούν να σας χαρίσουν ένα ζευγάρι υποδήματα, τα οποία να δίνουν ένα rock ύφος στο στιλ σας και να φέρονται στα πόδια σας όπως τους αρμόζει, ενώ συγχρόνως και αδιαλείπτως θα σας κρατάνε ζεστές εκεί στα κάτω άκρα... τότε αυτό σίγουρα το πατούμενο δίδυμο θα είναι οι μπότες biker. Είναι όσο λετσαρία χρειάζεσαι για μία δύσκολη και όλο αναπάντεχες εκπλήξεις μέρα. Επιπλέον, όσο τις φοράτε, δε θα φτάσετε ποτέ στο τελικό συμπέρασμα πως ο κατασκευαστής μισεί όλες τις φτέρνες του κόσμου (μαζί και του Αχιλλέα!) ή έχει κάποιο προηγούμενο με τα κουτουπιέ, μιάς και είναι η άνεση που τις χαρακτηρίζει. Ενδεχομένως, βέβαια, να μην αρμόζει στο περιβάλλον του γραφείου και του μαύρου κουστουμιού, αλλά ποιός έχει απομείνει να έχει δουλειά γραφείου ή έστω δουλειά;! Φορέστε, λοιπόν, το μαύρο κολάν ή το φθαρμένο τζιν σας and let’s rock the world’s pavements!
 
H Κτήτωρ συμβουλεύει: Ενδείκνυται για παπούτσι που θα σας βγάλει μέχρι το τέλος της ειρηνικής πορείας! Αλλά τη θηλυκότητα σας θα τη χάσατε μεταξύ Σταδίου και Μπενάκη, γιατί όσο να το πει... δεν είναι και το καλο-κατασκευασμένο γοβάκι, αλλά το άρβιλο το δερμάτινο με το τρακτερωτό τακούνι! Διατηρείστε τη girly διάθεση μασώντας ροζ τσιχλόφουσκα και ανανεώνοντας το λιπ-γκλος σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα... (με έχει σώσει εμένα σε στιγμές αμηχανίας το ροδακινί λιπ μπααααλμ... άλλο να σας περιγράφω, άλλο να βιώνετε!).
 
 
Τι εστί παντελόνι ιππασίας;

Εστί παντελόνι-κολάν με διχρωμία, η οποία εκτείνεται από το εσωτερικό των μηρών ως τους αστραγάλους και σε βοηθάει να καλπάζεις όλη τη μέρα σα νεανίζον κατσίβελο, αφού αφήνει περιθώρια πλήρους ελευθερίας κινήσεων λόγω της ιδιάζουσας ελαστικότητας του υφάσματος του. Σαν άλλη τζόκεϊ οπλισμένη με το δοξάρι της νίκης στον αγώνα της ζωής, θα το φορέσεις τα πρώτα κρύα με τα μποτάκια σου και όλοι θα παραδεχτούν πως είσαι έτοιμη πρωταγωνίστρια για το σικουελ της ταινίας «Η Μαύρη Καλλονή». Ντέϊ, βρε γαϊδαράκο, ντέϊ!!!!
 
H Κτήτωρ συμβουλεύει: Για να καρπίσει η συγκεκριμένη εμφάνιση καρπούς ώριμους και νόστιμους, θα πρέπει να δώσετε την ανάλογη προσοχή στο πουκάμισο και το πουλοβεράκι καθώς και τη τσάντα, που θα συνοδεύσετε το ιπποδρομιακό σας look. Για να αναφωνήσετε «Ωσαννά! Ωσαννά!» για την χρηστικότητα, που χαρίζει ένα παντελονο-κολάν (αυτή η λέξη μου θυμίζει αείποτε το επικό «supercalifragilisticexpialidocious» της Mary Poppins!), θα πρέπει να κάνετε την υπέρτατη πετυχησιά στην διαλογή ανάμεσα στα μύρια τέτοιου είδους παντελόνια. Ήγουν, το καλό παντελόνι ιππασίας πρέπει να είναι όσο πρέπει ελαστικό, να εφαρμόζει τέλεια, «να μη τσιμπάει» και να είναι σε απόχρωση της παλέτας του μαύρου, γκρι, καφέ, ώστε να συνδυάζεται ευκόλως και αδιαλείπττως με όλα τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας μας. Το χαλινάρι θεωρείται προαιρετικό αξεσουάρ!
 
 
Ποιά είναι η αγαπημένη σου pencil φούστα;

Είναι εκείνη η ψηλόμεση η μαύρη, που μαζεύει τα πάκια μου και τα ξιγκάκια μου και με ένα λευκό πουκάμισο ανάγεται σε επικό ντύσιμο–εμμονή! Είναι εκείνη, που έχει αποκτήσει κλασική αξία στην γκαρνταρόμπα οποιασδήποτε γυναίκας και αποτελεί κομμάτι-κλειδί για πλήθος εμφανίσεων σε διαφορετικές μέρες, ώρες, περιστάσεις. Δεν αλλάζει μέσα στο χωροχρόνο της μόδας και λατρεύεται από όλες τις ηλικίες θηλυκών!
 
H Kτήτωρ συμβουλεύει: Για να αυγάσετε μέσα στην στενότητα της pencil φούστας, ένα άλφα καλοσχηματισμένο κορμί πρέπει να το διαθέτετε, παρ’όλο που η συγκεκριμένη φόρμα της φούστας λειτουργεί ερασιτεχικά (λόγω μαλακού υφάσματος!) ως εμπόδιο στην απόλυτη ελευθεριότητα των λιπών. Για να αποφύγετε την office υφή της φούστας, συνδυάστετε με ένα μακό μπλουζάκι, που θα αφήσει τον ένα ώμο ακάλυπτο.
 
 
Τι εστί ρομπ-μαντό φιλιού;

Εστί ρόμπα σε παλτό. Εστί μαντό σε πανωφόρι. Εστί ζεστό, τρυφερό, προστατευτικό εξωτερικό ένδυμα, που προκαλεί αγκαλιές και φιλιά και νάζια ερωτικά! Είναι το κατάλληλο παλτό για εσάς που στεναχωριέστε, όταν φεύγετε από τη θαλπωρή του οικείου περιβάλλοντους του σπιτιού σας. Μεταφέρετε λίγο από τη ζεστασιά του οίκου σας μαζί σας, καθώς και την άνεση που νιώθετε σαν οικόσιτα κοτόπουλα στο αστικό κοτέτσι. Ηδεώς, το φοράτε και νιώθετε όμορφη και καθόλου λέτσος, γιατί μπορεί να μοιάζει με fleece, αλλά υπερέχει σε όλα τα παραπάνω και δίνει τελικά ευχρηστία και ζηλευτή κομψότητα.
 
Η Κτήτωρ συμβουλεύει: Αδράξτε την ευκαιρία και αγοράστε ένα ρομπ-μαντό για παρντεσού, γιατί προσδίδει touch κυρίας του ’50. Είναι χαλαρό και ζεστό. Όμως, θα πρέπει το υπόλοιπο ντύσιμό σας να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο προς αποφυγή παρουσιαστικού ρόμπας ξεκούμπωτης ή του στιλ «πετάχτηκα για τσιγάρα στο περίπτερο και φόρεσα τη ρόμπα μου πάνω από το νυχτικό με το φιόγκο στο στήθος». Μία κροκό τσάντα θα προσθέσει την επαρκή ποσότητα «κυριούλας», που χρειάζεστε για να είστε ευπαρουσίαστη. Το αναφερθέν παλτό έχει συχνά ύψος λίγο πάνω από το γόνατο, οπότε αν φορέσετε φούστα από μέσα, καλύτερα για όλους μας να μην εξέχει πιο κάτω από αυτό.
 
 
Ποιό είναι το mohair είδωλό σου;

Το μοχέρ είδωλό μου είναι εκείνο το πλεκτό το χοντρούτσικο, που με κρατάει θερμή και ντυμένη με ότι πιο in στη σταυροβελονιά και το κοπανέλι! Χοντρές κλωστές όμορφα πλεγμένες γύρω από τις βελόνες δημιουργούν το ζεστό και χουχουλιάρικο μακρύ πλεκτό μαλακής υφής. Μας φέρεται με αγάπη και του δείχνουμε και εμείς τα αμοιβαία αισθήματά μας, αφού είναι πρώτο στις χειμερινές επιλογές μας όσον αφορά τις μπλούζες. Γιατί είναι πιο κομψό από το φούτερ και πιο ζεστό από το απλό μακό και τέτοιες εκπληρώσεις διπλών στόχων μόνο το μοχέρ τις κατάφερε!
 
H Κτήτωρ συμβουλεύει: Μακρύ μοχέρ με κολάν ή καλσόν φορεμένο σα φόρεμα ή σε στιλ μπλούζας με πουκάμισο από μέσα για περισσότερο κολεγιακό στιλ είναι μερικές προτάσεις, που θα σας απογειώσουν στιλιστικά. Με ζώνη στη μέση και πλούσιο όγκο το επιζητάμε! Με αραιή πλέξη και ριγωτό μπλουζάκι από μέσα το αγαπάμε. Με τζιν και μπότες το λατρεύουμε!
 
Αυτό δεν ήταν ένα απλό λεύκωμα μόδας... αυτό ήταν θαλασσόβραχος για τη ναυαγό των ντεφιλέ των μεγαλύτερων σχεδιαστών!
 
Αυτό δεν ήταν ένα απλό λεύκωμα μόδας... αυτό ήταν ότι το βαμβακερό ύφασμα για την πεινασμένη και γκαγκανιασμένη βωτρίδα!
 
Αυτό δεν ήταν ένα απλό λεύκωμα μόδας... αυτό ήταν ότι για τη γουρουνόπετσα το οδοντοειδές μαχαίρι! Χρατςςςςςςςςςςςςς!!!
 
 
Υ.Γ. πρώτο: Οι φωτογραφίες με μαγιό στο Facebook ως προφιλ picture, ενώ έξω λυσσομανάει ο αέρας, μου θυμίζουν πως κάποιοι ζουν μόνο το καλοκαίρι και είναι αυτοί που πάνε γυμναστήριο!
 
Υ.Γ. δεύτερον: O Φειδίας, ο οποίος διακόσμησε τον εξωτερικό διάκοσμο του ναού της θεάς Αθηνάς στην Ακρόπολη της ομώνημης πόλης, ήταν o πρώτος exterior designer;
 
Υ.Γ. τρίτον: Όποτε βλέπω Πακιστανούς στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ξέρω πως η ώρα της βροχής κοντοζυγώνει! Τι στο διάκο γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους;! Γεννιούνται με ενσωματωμένο μετρητή υγρασίας στον ουρανίσκο τους;!
 
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
O παλιός είναι αλλιώς…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers