Status: Relationship wears Prada
15.11.2011 - 12:18:29 PM 
«Οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ» τραγουδάει με περισσή θλίψη στο ηχόχρωμα των φωνητικών η λαϊκή τραγουδίστρια και ένα παχύ δάκρυ τρέχει στην τροφαντή παρειά συμπαρασέρνοντας το φρεσκο-απλωμένο περίτεχνα make-up και το ιριδίζον ρουζ, ενώ στο θαμπό background, που αναμοχλεύει τις πονερές μνήμες, ο πρώην καλός της χαριεντίζεται με νεοεισεχθέν κοράσιο από το ανατολικό μπλοκ και όλα αυτά ατιμωρητί. «Τα ελεύθερα κορίτσια θέλουν απλά να περνάνε καλά», υποστήριζε η Κύπρια τραγουδίστρια και πιλαλούσε χαρωπά ένθεν και ένθεν. «Παντρεμένοι και οι δυό/ γύρνα σε παρακαλώ!», ζητούσε από το μυστικό ταίρι του ο τραγουδιάρης μη σκεπτόμενος τα σκυλιά, τα γατιά και τα πουλερικά, που θα άφηνε ατάϊστα στο κοτέτσι σε ενδεχόμενη κατάφαση για φευγιό σε άλλη γη, σε άλλα μέρη η άπιστη! «Τη σκότωσα, γιατί την αγαπούσα!», δηλώνει ο χήρος με συγκαλυμένη γηθοσύνη κάτω από το μαράζι στον αμφιβληστροειδή. «Απόψε τα θέλω όλα (δις) ή τίποτα!», παροτρύνει ο monsieur με το συγκεκριμένο άσμα τις αναποφάσιστες ελεύθερες, που περιπλέκουν τις καταστάσεις και δεν καταλήγουν κάπου συγκεκριμένα...
 
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρέπει το στιλ της γυναίκας (ή και του άρρενα ενδεχομένως!) να παραμείνει απαράμιλλο και ιδιαίτατο... δηλαδή το ένδυμα πρέπει να ενδείκνυεται για τις περιστάσεις, να τις προαναγγέλει, να τις ακολουθεί ή και να τις υπερτονίζει. Γιατί η αμφίεση πρέπει να λειτουργεί ως προαγγελτική παράθεση της συναισθηματικής κατάστασης και ο έρως να μην είναι δυσέρως! Για να γνωρίζουμε όλοι μας, που οδεύουμε, λοιπόν…
 
 
Status: H αρραβωνιάρα...
Στο μεταίχμιο της ολοκληρωτικής δέσμευσης και της κατάστασης «είμαι παρτάλι και μου αρέσει», είσαι εσύ η λογοδοσμένη. Φοράς το μονόπετρο στο παράμεσο και κοκορεύεσαι ότι είσαι μελλοντική γυναίκα γιατρού. Όλα είναι έχουν πάρει το δρόμο τους και έχεις φτάσει να ράβεις τον ποδόγυρο του λευκού νυφικού σου σε μία ατμόσφαιρα συμπυκνωμένης ευτυχίας και ανεπαίσθητου άγχους.
 
Ανάμεσα στη σοβαροφάνεια της παντρεμένης και την κοκεταρία της αδέσμευτης, εσύ πρέπει να είσαι ευδιάκριτα ερωτεύσιμη και σαγηνευτική. Το κορμί σου ακόμα είναι στο ζενίθ της μυικής επάρκειας και παραγωγής κολλαγόνου και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτείς φορώντας ένα κολάν με παγιέτες, το οποίο θα ταιριάξεις ευφυέστατα με ένα see-through λευκό πουκάμισο. Θα κοτσάρεις και ένα oversized κολιέ-κουμούτσα και θα είσαι πιο προχώ και από τον Παπανδρέου, όταν μιλούσε για την απενεχοποίηση του χασίς στους «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» σταφυλοπαρραγωγούς της Καρδίτσας προκαλώντας τα ήθη. Keep it sexy, girl…
 
 
Status: Αναπαύεται εν ειρήνη...
Η αδελφή-ψυχή σου απεβίωσε και άφησε την επίγεια κόλαση για τα καζάνια του Άδη. Από το να συναθροίζεται με τους ψυχοβγάλτες αυθέντες του εργασιακού περίγυρού του, η ασθενής θαλασσοψυχούλα του ή το ευαίσθητο πνευμόνι του ή τέλος πάντων κάτι μη εργάσιμο άψογα στον οργανικό του σύμπαν του έδωσε το πάσο ανεμπόδιστα για να προσθεθεί στον κατάλογο με τους φίλους του Χάροντα. Και εκεί ανάμεσα στα κολασμένα κορμιά ή τις ουρί του Παραδείσου (γιατί μπορεί να ήταν και εγκρατής άνθρωπος εν ζωή και τώρα τελικά να ανταμειφθεί!), σου στέλνει ένα αστέρι και ένα μπάι-μπάι γκουντ μπάι... εσύ το αποδέχεσαι γιατί που να συνδιαλέγεσαι με τους χλεμπονιάρηδες του Κάτω Κόσμου και ανταποδίδεις τα ίσα στις Ερινύες. Γειά σου Έχιδνα τσίφτισα και καραμπουζουκλού με τα ωραία τα φαρμάκια σου... γιούργια!
 
Σπάσε τη θανατιλέ μαυρίλα με ένα γκρι, που είναι και του συρμού. Όλες οι αποχρώσεις του συγκεκριμένου χρώματος ταιριάζουν τέλεια με τα μπεζ και τα καφέ ανοιχτά ή καμηλό και ταμπά μετά τα σαράντα. Τα χρυσά κοσμήματα εναρμονίζονται απόλυτα με τα χρυσοποίκιλτα κόλλυβα και εσύ θα είσαι Θεά του Κάτω Κόσμου με το σεμνό πουά γκρι-μαύρο και ταυτόχρονα πενθιμώς αγγελοειδής ομορφιάς. Για glam touch, προτίμησε βαρύτιμο ύφασμα στο πανωφόρι και κράτησε την αρχοντιά της σοβαρότητας σε υψηλά επίπεδα.
 
 
Status: Free from desire...
Free girl, είσαι ετοιμοπόλεμη για εξόδους και to fall in love. Το ντύσιμό σου δε χρειάζεται να είναι κραυγαλέο, γιατί είσαι νέο κορίτσι και όλα τα κάλλη σου αναδεικνύονται ό,τι και να επιλέξεις να φορέσεις όπως το ώκιμον στη ζαρντινιέρα με μπαρόκ διακόσμηση.
 
Για σένα που ανεβαίνεις μόνη σου το ανηφόρι της ζωής, ένα κρουαζέ φόρεμα ρηξικέλευθο σε δέρμα ή μπροκάρ ύφασμα είναι ό,τι πρέπει για να συμβαδίσει με την πολυτέλεια της μοναξιάς σου! Εναρμονίζεται με το αυξημένο σεξ-απίλ σου και το βαθύ ντεκολτέ του κρουαζέ φορέματος συνδυάζεται άψογα με τα λιτά επιμελώς ατημέλητα μαλλιά σου σε μία πανδαισία οπτικού πανοράματος και συναισθηματικής πολυκύτταρης ψυχεδέλειας. Τα τακούνια σου είναι το σήμα κατατεθέν σου και το άρωμα σου το σωστό κοκτέιλ μυρωδάτων λουλουδιών σε λογική εμβέλεια οσφρητικής εισπνοής, ώστε η ελευθερία σου να γοητεύει τους πάντες και να ζεις την καλύτερή σου εποχή. Το λεπτό και διακριτικό κόσμημα στο λαιμό τονίζει το βελούδινης υφής στέρνο, που προκαλεί το βλέμμα. You are sexy and you know it!
 
 
Status: Παντρεμένη με κουτσούβελα...
Άρχαι ωδίνων, που λένε εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια πίσω στο χωριό μου... την Αθήνα. Το αραχνοΰφαντο πέπλο είναι ένα ξεχασμένο αξεσουάρ και τα λευκά δεν τα φοράς ούτε για πλάκα. Ανάμεσα στο μαγείρεμα, το ντάντεμα και την φόρτωση–εκφόρτωση ευθυνών πρέπει να είσαι και ευπαρουσίαστη. Δύσκολο deal…
 
Για σένα που η καθημερινότητα είναι ένας Γολγοθάς, ένα μακρύ πλεκτό με ντραπέ άνοιγμα στο λαιμό ή πλούσιο σε γαρνιτούρα γιακά με παχύρευστη πλέξη και μία ζώνη στη μέση, θα σε κρατήσει ζεστή, όμορφη, ενώ θα τονίσει τις καμπύλες σου. Φόρα ένα μακρύ παντατίφ και ένα κολάν μαζί με τις φλατ μπότες σου και θα είσαι σούπερ χωρίς ιδιαίτερο κόπο!
 
 
Status: Χωρισμένη και διαχωρισμένη...
Πριν τέσσερα χρόνια ήσουν πιο τυχερή και από τον John Taramas σε φάση ρέντας στο καζίνο, αφού δεν είχες να μεριμνήσεις για τις άπλυτες σωβρακοφανέλες κανενός ούτε πως θα γεμίσεις το καθημερινό απέραντο κενό της κοιλιακής χώρας αυτού και καλοπερνούσες αδρόμισθα στο τεσσάρι. Τώρα πια είσαι μιά εργαζόμενη γυναίκα με ή χωρίς τέκνο χωρίς άντρα, οπότε και το έξωθεν σου πρέπει να δείχνει άθραυστο και ανεπηρέαστο από τις εξωγενείς δυσχέρειες και το χέρι πρέπει να μένει σταθερό, όταν καταθέτεις τον όβολόν σου στις πληρωμές. Αύτοθι που σε έφερε η μοίρα, τα ρούχα προαναγγέλουν την τροπή, που έχει πάρει η ζωή σου... δηλαδή εάλω ο οίκος εκ κερκόπορτας ανοιχτής συναισθηματικής ρωγμής!
 
Το office look δείχνει πάνω σου ιδανικό. Είσαι πολύ σκληρή για να πεθάνεις και γι’ αυτό η πένσιλ φούστα ή το cigarette παντελόνι με την πουκαμίσα και τα καλαίσθητα κοσμήματα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ζωής σου. Η Kelly bag και τα ρομπ-μαντό απογειώνουν το στιλ σου και ολοκληρώνουν το look της σιδηράς χωρισμένης γυναίκας. Μαύρα γυαλιά και γάντια ενδεχομένως να γίνουν το στιλιστικό δεκάρι σου στη βαθμολόγηση της εμφάνισής σου και να αφήσουν χάσκοντες τους θρασύδειλους άρρενες...
 
Όποιο και αν είναι το status relationship σου, ένα να θυμάσαι... ό,τι την χρεωκοπία την εμίσησαν πολλοί, τον ωαγωγό που θα σε οδηγήσει από τις ωοθήκες του ανιαρού χωρίς έμπνευση παρουσιαστικού προς τη μήτρα της αξιοζήλευτης fashionista ουδείς... γι’ αυτό follow your heart στα αισθητικά και στα στιλιστικά και άδραξε τα παλιά κομμάτια της γκαρταρόμπας σου σε νέα ενδυματολογικά πρωτότυπα σύνολα καθολικής αποδοχής από το ευρύτερο ανδρικό και θηλυκό πλήθος... και τα συγχαρίκια θα πηγαίνουν εκ δυσμών προς ανατολάς!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Σχόλιο δημοσιογράφου μετά από δηλώσεις πολιτικού αρχηγού για τα τεκταινόμενα: «Πλατωνικός ο κ. Αρλουμπολόγος!»... ναι... ναι... είναι αυτό που λέμε «Μακριά και αγαπημένοι από το μικρόφωνο!»... (αγαπώ τη σωστή χρήση του λεξιλογίου από τους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης!).
 
Υ.Γ. δεύτερον: Αν ξαναδώ γυναίκα που να φοράει το ένα animal print πάνω από το άλλο, θα φωνάξω τη WWF και θα της πετάξω το εξαγριωμένο Πάντα με τα μαρούτσικα μάτια τα φρενιασμένα πάνω της... έχει και η αγάπη για την επεξεργασμένη πανίδα τα όριά της!
 
Υ.Γ. τρίτον: Σε περιόδους λαιμαργίας, βαπτίζω πριν φάω το κορεσμένο trans της πολυθερμιδικής πίτσας μηδέν λιπαρών και κάνω και ένα ευχέλαιο πάνω από το λιωμένο cheddar ανάλατης συνοδείας ελαίου και ανέγλυκης επίκλησης ευχών! Αμήν! Και πάλι κορμάρα!

Υ.Γ. τέταρτον: Με αυτό το κείμενο νομίζω πως μπορώ επάξια να κερδίσω μία θέση σε αναγνωστικό βιβλίο φιλολογικού μαθήματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κεφάλαιο με θέμα Τα είδη των δευτερευόντων προτάσεων.
 
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers