Χωρίς πολυτέλεια αλλά στην εντέλεια!
6.1.2012 - 11:46:22 PM 
(Είθε το νέος έτος να φέρει ολονέν και πιο πολύ ευμάρεια σε όλους μας τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μακάρι να έχουμε και τις τρανσαμινάσες μας χαμηλές και η απόλυτη γαλήνη να κυριαρχεί στα καθάρια νερά της ενδοοικογενειακής λίμνης. Όλοι μας να περνάμε καλά, ευοίωνος αέρας στις μελλούμενες πράξεις μας και άλλα τέτοια χαρωπά...)
 
Επί του πρακτέου, του πολλάκις λεχθέντος και επεξηγημένου σε αυτό το χωρίο το ιντερνετικά καταγεγραγμένο, στη θέωση με τον Hubert de Givenchy θα φτάσουμε το 2012;! ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ, γιατί πολύ απλά και ακόμη πιο ευκόλως διατυπωμένα το απέριττο που συνοδεύει το πενιχρό budget είναι ο νέος ο ορισμός του chic. Ή καταστρατηγούμαστε από τις διατάξεις του Μνημονίου ή όχι! Ή είμαστε μαστιγωμένοι και εγκλωβισμένοι στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο ή δεν είμαστε! Γιατί οι σύγχρονες Ελληνίδες δεν πρέπει απλά να φορολογούνται οικτρά και να ζούνε πενιχρά, πρέπει και να είναι πένητες...
 
Έτσι, αφού να επιστρέψουμε στο κλίμα ευφορίας και τρυφηλής ζωής δε γίνεται, ο οίκος Celine για μας ειδικά τις μαχόμενες γυναίκες του σήμερα λάνσαρε ένα καθημερινό σύνολο σε ουδέτερους τόνους και προσηλωμένο στη σικάτη απλότητα του νήματος και του πένσιλ παντελονιού συνδυασμένο με ένα ζιβάγκο, ένα μακρύ παλτό ή και ημίπαλτο και ένα κασκόλ σε πιο ιδιαίτερο μοτίβο για να σπάει η στάμπα ή το πιο ξεχωριστό, εν τέλει, μοτίβο την ανία της μονοχρωμίας. Το μοκασίνι θεωρείται ιδανικό παπούτσι, αλλά τα ankle boots θα σας δώσουν μια υφή πιο θηλυκής ορμόνης στο κατ’ άλλα ανδροπρεπές παρουσιαστικό! Eιδικό στιλ για μας... θεϊκό αποτέλεσμα ραφινάτης κομψότητας!
 
Ο ντελικάτος καθωσπρεπισμός του λευκού γεμίζει φως τις πρωινές αλλά και βραδινές μας ενδυματολογικές περιπέτειες με ένα μοναδικό αρνητικό... αρκετά ζημιογόνα οικονομικά και περιβαντολογικά χρήση λευκαντικών κατά το καθάρισμα! Το άσπρο χρώμα σε total χειμερινό look υπόσχεται φινέτσα και απαράμιλλο στιλ χωρίς τη στροφοδίνη των πολλών έντονων σκούρων ή παλ χρωμάτων και μας κάνει να λαμποκοπάμε και να στραφταλίζουμε στο μουντό καιρικό τοπίο της παγερής εποχής, που διανύουμε. Ήτοι, το λευκό χαρίζει περίσσια λάμψη και αρχοντιά στις εμφανίσεις μας... περισσότερη και από αυτή που θα εκπέμπουν οι μαυροφορεμένες όμορες συναδέλφισσες, φίλες, θειάδες και λοιπές. Σε συνδυασμό με nude αξεσουάρ, «δε θα λευκάζεις απλά», θα είσαι η βασίλισσα του χιονιού! Επιπλέον, θα πάρετε και ειδίκευση στα ξεξασπριτικά απορρυπαντικά, οπότε νάτοι οι έξτρα πόντοι νοικοκυροσύνης και προκοπής και το σλόγκαν «Το λευκό που ξεχωρίζει!» θα βρει σε εσάς και μόνο την πλήρη, απανταχού και ολοκληρωτική πραγμάτωσή του! Εν λευκώ...
 
Το πρόγραμμα λιτότητας μπορεί να κάνει λίγο στην άκρη μπροστά στο στιλ, που μπορεί να προσδώσει το τιγρέ με το μπορντό, γιατί το πολύ το fast track το βαριέται και ο τροϊκανός επενδυτής της βαρειάς βιομηχανίας! Aν ήταν πτώση της γραμματικής, θα ήταν δοτική! Ξεχασμένη από τη σύγχρονη χρήση της γλώσσας, αλλά τόσο ιδιαίτερη για το ιδιόλεκτο κάποιου ατόμου. Το συνδυαστικό ετούτο τερτίπι της μόδας, θα σε μετατρέψει σε παντάνασσα του βραδινού ντυσίματος και ιέρεια της αυγινής παρουσίας. Φόρεμα και παλτό, φουλάρι ή κασκόλ λεοπάρ και πλεκτό σε αυτό το μοναδικό δίχρωμο συνδυασμό χρωμάτων, υφών και υφασμάτων, θα κάνει την Αληκτώ να φρενιάσει από ζήλεια για την στιλιστική σου ευρυμάθεια των τελευταίων τάσεων της μόδας. Θέλει και η φτώχεια καλοπέραση και το ντύσιμο εφεδρικές λύσεις!
 
Hot spot ειδίκευσης του συρμού των ενδυματολογικών αφίξεων είναι ο γιακάς! Στρογγυλεμένοι γιακάδες απλής κοπής και όμορφου πατρόν κοσμούν τους λαιμούς των μοντέλων και έγιναν η νέα εμμονή των fashionistas! Εσείς μπορείτε να επενδύσετε σε ένα t-shirt μικρής αξίας και εύκολης πρόσβασης στο στιλ, το οποίο θα φορέσετε μέσα από το μάλλινο πλεκτό σας και θα εναρμονιστείτε με τα απαραίτητα για το άψογο preppy look. Κάτι, λοιπόν, από κορίτσι του κατηχητικού, κατιτίς από παπαδοκόρη, καταντίπ θα είστε φρόνιμα εμφανίσιμη χωρίς εξάρσεις και το παρουσιαστικό σας θα δηλώνει απαρέγκλιτα ότι λέει και το ρητό «Ήξεις αφήξεις ου θήξεις εν πολέμω»... δηλονότι δεν υπάρχουν υπεκφυγές και διφορούμενα... ζούμε και ντυνόμαστε σύμφωνα με τα χρηστά ήθη και έθιμα.
 
Οπότε ξεχάστε τα πολλά αξεσουάρ και τα πολλά στολίδια. Τα χρήματα φτάνουν μόνο για τα βασικά, αλλά το στιλ γίνεται και με αυτά! Άλλωστε, μερικές φορές το απλό είναι και το πιο όμορφο και εκθαβωτικά σύνθετο οπτικά. Follow the simplicity of your heart…
 
 
Y.Γ. πρώτον: Διατροφικό τριήμερο πρόγραμμα:
Hμέρα πρώτη: Αγκινάρες.
Ημέρα δεύτερη: Ψάρι με σαλάτα.
Ημέρα Τρίτη: Φακές.
Να αρχίσουν να μου μπαίνουν υποψίες εξόντωσης;!
 
Y.Γ. δεύτερον: Σε αυτή τη ζωή ούσες γυναίκες είτε θα δεχόμαστε στο εργασιακό περιβάλλον τη σεξιστική συμπεριφορά του άνδρα αφεντικού, είτε τα κόμπλεξ της γυναίκας προϊσταμένης... γιατρειά δεν βρίσκεις! Τι σου είναι ένα χρωμόσωμα Ψ!
 
Υ.Γ. τρίτον: Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις τις γιορτινές μέρες είναι η περίτρανη απόδειξη του υπαρκτού σουρεαλισμού. Οι υπερήλικοι να λένε πως καταδέχονται οι ξένοι τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα να βλέπουν τις σπασμένες κολώνες και τα ακέφαλα αγάλματα, αφού βλέποντας εορτασμούς σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν θαυμάσει τα ολόσωμα δικά τους εκθέματα(!) μέσω του θαύματος της τηλεόρασης, οι θειάδες να γκρινιάζουν που οι προκομένοι τους γιοί δεν έχουν βρει ακόμη ένα εργασιακό απάγγιο, ενώ στην πραγματικότητα μια χαρά καλοπερνάνε και δεν έχουν ψάξει ποτέ για δουλειά αφού μέχρι να σηκώσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο και όλοι να σου εύχονται ένα καλό παιδί! Εγώ θα στηθώ έξω από τη φυλακή να βρω ένα κακό παιδί και θα φύγω για τη Γουατεμάλα.
 
Υ.Γ. τέταρτον: Και επειδή με έχει πιάσει η γκρίνια μου, θα το πω και αυτό να ξεθυμάνω... πόσες φορές στη ζωή μου πρέπει να απαντήσω που είναι ο επάνω όροφος και πως μπορεί να ανέβει κάποιος;! Ο επάνω όροφος είναι στο επίπεδο της στρατόσφαιρας και ανεβαίνεις με ανεμόσκαλα, η οποία έχει δρομολόγια ανά δεκαπέντε λεπτά εκτός αν θες να περιμένεις το τελεφερίκ, που σε πάει από τη σπέσιαλ διαδρομή και μπορείς να ατενίσεις και το υπερπέραν.
 
Υ.Γ. πέμπτον: Παρακολουθώντας τηλεόραση τη μέρα της Πρωτοχρονιάς: Ποιός μπορεί να διασκεδάσει με τον ηθοποιό Παπαδόπουλο;! ΠΟΙΟΣ;;;;;;;;; Άντε, μόνο η Μπήλιω Τσουκαλά! Νύσταξα!
 
Υ.Γ. έκτον: Ρε δήμαρχε Καμίνη, αλλάζει ο χρόνος!!!!!! Ας τον σταματήσει το παραμιλητό κάποιος!
 
Υ.Γ. έβδομον: Ποιό κούρεμα δεν πρέπει να κάνεις, αν έχεις αυτιά όπως η Τρέμη... αυτό που έκανε η ίδια. Αυτό δεν είναι νέα κουπ, είναι μακελειό!
 
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers