Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι
21.2.2012 - 10:24:08 PM 
Ένα κόσμημα ακριβό και καλαίσθητο φορέθηκε από το φτωχό κορίτσι. Ο ζωγράφος Vermeer φιλοτέχνησε την απεικόνισή της με έμφαση στη γυναίκα αυτή με το νεανικό δέρμα και τη λευκή επιδερμίδα. Το σκουλαρίκι από το πολύτιμο υλικό βασικός άξονας του έργου, αλλά μήπως τελικά επισκιασμένο από την πρόσκαιρη ομορφιά της νεότητας σε αντίθεση με την αέναη ωραιότητα ενός κοσμήματος από πολύτιμο υλικό;
 
Τα κοσμήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για ολοκληρωμένη περιποιημένη εμφάνιση... το σκουλαρίκι επειδή βρίσκεται στην περιοχή του προσώπου είναι από τα πιο σπουδαία μπιχλιμπίδια, που δίνουν φως και λάμψη. Εμείς, απλώς, έχουμε να επιλέξουμε από μια τεράστια ποικιλία ενωτίων διαφορετικών τιμών, σχεδίων και υλικών. Τελικά, ο κόσμος φτιάχτηκε για εμάς. Ας τον απολαύσουμε...
 
 
Τα κρεμαστά

Τα μακριά σκουλαρίκια ή και πιο κοντά είναι ισόθεο δημιούργημα της χρυσοχοΐας! Τονίζουν τον κύκνειο λαιμό μιας γυναίκας, καθώς τον χαϊδεύουν απαλά και μπορούν να μαγνητίσουν τα βλέμματα των άλλων με τους ιριδισμούς των κρυστάλλων. Προτιμήστε τα, αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, καθώς το σχήμα τους εξισορροπεί το εμβαδόν της στρογγυλής μαγούλας. Ενώ αν έχετε μακρύ πρόσωπο, απλώς θα επιτείνετε το πρόβλημα της ακαταλόγιστης κάτω γνάθου!
 
Ταιριαστά πολύ και εύμορφα με χτενίσματα που τα αφήνουν ακάλυπτα και ουχί με την ανέμελη καούκα να μπερδεύεται με τα μικροσκοπικά κρικάκια τους.
  
 
Οι κρίκοι

Είτε πιο κλασικοί, είτε πιο μοντέρνοι αποτελούν σταθερή αξία στις επιλογές μας. Σε ασήμι και χρυσό αλλά και από faux υλικά πρωταγωνιστούν στη μπιζουτιέρα μας και στις καθημερινές μας εμφανίσεις. Αρκετά ογκώδη για να είναι το μοναδικό μας κόσμημα ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου και προσθέτουν ευκόλως πόντους στιλ. Ελαφρώς κιτς και μπας-κλας οι λεπτεπίλεπτοι σωστικοί λέμβοι μεγάλης διαμέτρου και γυφτουλέ ντεκόρ, αλλά με ένα φιογκάκι μπορούν να αποκτήσουν boho ύφος.
 
Συνδυάστε τους με πουκάμισο ή ζιβάγκο και τραβηγμένα τα μαλλιά σας πίσω. Είναι πολύ όμορφοι για να κρύβονται!
 
 
Τα κουμπωτά

Βολεύουν περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα σκουλαρίκια, γιατί μας χαρίζουν ευκολία κινήσεων... είναι σαν να μην τα φοράς! Η γκάμα είναι μεγάλη και μας δημιουργούν πονοκέφαλο μέχρι να επιλέξουμε εκείνο το ζευγάρι, που θα μας προσδώσει το touch αριστοκρατικής φινέτσας. Από μικροσκοπικά έως βαρύτιμα και μεγαλύτερου μεγέθους κοσμούν τους λοβούς των αυτιών μας με αδυσώπητη επικυριαρχία στους υπόλοιπους τύπους ενωτίων.
 
Ταιριάζουν σε όλες και με όλα! Τα απλά μαργαριτάρια είναι το πιο κλασικό αξεσουάρ, που ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία σκουλαρικίων αποπνέοντας διαχρονική κομψότητα και ακολουθώντας μας πιστά από το πρωί ως το βράδυ.
 
 
Τα παιχνιδιάρικα

Το ύφος τους είναι πιο καθημερινό και νεανίζει, αλλά μπορεί να φορεθεί και από  μεγαλύτερες κυρίες στις πιο σπορτίφ εμφανίσεις τους, με country σύνολα ή πιο απλά τις μέρες που αισθάνονται πιο ευδιάθετες. Είναι από αυτά τα σκουλαρίκια, που και αν συνήθως φθηνά, θα σας ρωτήσουν από που τα προμηθευτήκατε ή θα τα σχολιάσουν για το έξυπνο design τους.
 
Με αυτά τα σκουλαρίκια θα πείτε αντίο στις βαρετές εμφανίσεις!
 
 

Μη ξεχνάτε πως ποτέ μη ψεκάζεστε με το άρωμά σας, ενώ τα φοράτε... τα φθείρετε χωρίς λόγο, ενώ ένας έξυπνος τρόπος αποθήκευσής του για εσάς που έχετε πολλά και θα αποκτήσετε ακόμα περισσότερα είναι οι αυγοθήκες! Δηλαδή και προς περαιτέρω επεξήγηση, σε κάθε θήκη μπορείτε να τοποθετήσετε τον κάθε μικρό σας θησαυρό και όλα αυτά σε ένα συρτάρι... και ξεχωρισμένα θα είναι, και πιο εύκολα θα τα βρίσκετε και θα υπάρχει και τάξη! Εντάξει;!
 
Εν τέλει, πάντα να θυμάστε πως τα κοσμήματα υπηρετούν με αξιοσημείωτη αφοσίωση την γυναικεία ομορφιά, γι’αυτό αφιερώστε λίγο χρόνο στη σωστή επιλογή αγοράς αυτών και εαυτόν σωθήτω για κάθε μια από εμάς ξεχωριστά.
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Όταν ένας άντρας με λέει ανίκανη, δεν με πειράζει ιδιαίτερα... φτάνει το παριζάκι μου να είναι «Υφαντής».
 
Υ.Γ. δεύτερον: Oι μάνες-νοικοκυρές δημιουργούν ξεχωριστούς δεσμούς με τις οικοσυσκευές, οι οποίοι με έχουν φέρει ζώσα ψυχή να βιώσω τα παρακάτω ευτράπελα...
Επεισόδιον πρώτον: Βλέποντας διαφήμιση ηλεκτρικής σκούπας χιλίων εξακοσίων βατ:
Μάνα:  - Αυτή είναι σκούπα!!!
   -   Αυτή είναι σκούπα, όντως! Θα στην πάρω και να σε αφήσω στη Σαχάρα, να σκουπίσεις κάθε κόκκο άμμου έως ότου την καταλήξεις σε καραφλή πεδιάδα την έρημο, μπας και ηρεμήσεις σε αυτή τη ζωή με το σκούπισμα και γαληνέψει και το δικό μας ακουστικό πεδίο με τα βατ σου!!!
Επεισόδιον δεύτερον:
- Μαμάαααααα, ξέρω πως θα είναι βαρύ το πλήγμα, αλλά θα μπω στο προκείμενο χωρίς περιστροφές, γιατί αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις και δε μπορώ να σου κρατάω τέτοιο μυστικό... χάλασε το ψυγείο!
- Δηλαδή πως χάλασε;;;
-   Πως χαλάει το ψυγείο, βρε μάνα;! Έβαλα μέσα μία κατσαρόλα με μακαρόνια και δεν έβρασε το νερό!!!!!!
 
Υ.Γ. τρίτον: Αξιοσημείωτες είναι και οι σχέσεις μάνας με τεχνολογία...
Επεισόδιον:
-   Παιδάκι μου, μέχρι να μας φτιάξουν την τηλεόραση να μου μάθεις να μπαίνω από το κομπιούτερ να διαβάζω τα νέα.
- Μέχρι να μάθεις εσύ να μπαίνεις στο ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ και στο ίντερνετ για να βλέπεις τις ειδήσεις, θα έχουμε αγοράσει νέα τηλεόραση και θα έχουμε χάσει όλοι πολύτιμο χρόνο από τις ζωές μας.
- Θα μου το κάνεις εύκολο... θα βάλεις τα κανάλια στα κουμπιά του υπολογιστή που έχει τους αριθμούς!
- ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ... ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕ-ΚΟΝΤΡΟΛ!!!
 
Y.Γ. τέταρτον: Oι ρυζογκοφρέτες τα σπάνε! (Προσπαθώντας να πείσω τον ευατό μου να κάνει υγιεινή διατροφή πριν το καλοκαίρι.)
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
O παλιός είναι αλλιώς…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers