Πασχαλινές παρεκτροπές
12.4.2012 - 9:50:00 AM 
Έμεινα λίγο καιρό μακριά σας, γιατί έψαχνα τις ροζ πουά παντόφλες μου σε όλο το σπίτι και αυτές τελικά ήταν κάτω από το πλυντήριο. Τότε ανακάλυψα την παγκόσμια πατέντα και διεθνή πρωτοτυπία στο χώρο του υποδήματος και δη του χαλαρού ντερλικίου! Θα φέρει επανάσταση! Λέγεται «τηλεπαθητικό πασούμι» και λειτουργεί όπως το ασύρματο τηλέφωνο. Δηλαδή, όταν έχεις χώσει στην κατάψυξη το φορητό τηλέφωνο κάτω από το παγωμένο κοτομπέικον και αναρωτιέσαι που να βρίσκεται, δεν πατάς εκείνο το κουμπάκι και αυτό ντουντουνίζει δυσάρεστα, ώστε να επιταχύνει την εύρεση του; Κάπως έτσι θα λειτουργεί και το «τηλεπαθητικό πασούμι». Θα υπάρχει μία κεντρική μοναδά στην είσοδο του σπιτιού, η οποία θα συνδέεται σε οικιακό ασύρματο δίκτυο με όλα τα παντόφλια του σπιτιού και ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε και εσείς να βρείτε το απολεσθέν χαμένο δεξιό ταίρι του τσόκαρου οπουδήποτε και αν είναι! Νομίζω πως ήρθε καιρός να αντενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον!
 
 
Στα δικά μας τώρα...
 
Μετά από μία πολύωρη και διεξοδική συζήτηση με μια αγωνίστρια φίλη μου (μοχθεί και εκείνη για την καλύτερη κατανομή της πραλίνας φουντουκιού μέσα στο αφράτο κρουασάν και ουχί στη γωνία του), καταλήξαμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνεις ρεζίλι στους εορτασμούς του Πάσχα με αυτά, τα οποία θα επιλέξεις να βάλεις και γελάσαμε πολύ (όπως γελάτε, όταν πάτε να δείτε την εξόφληση του προηγούμενου μήνα στην τράπεζα εκ εργασίας προερχόμενη και εις ταμείον εκχωρούσα... τέτοιο γέλιο!).
 
Ένας ύψιστος τρόπος για να γελάσει και το ερίφιον με το προδιαγεγραμμένο τέλος είναι το κόκκινο φόρεμα! Καλή η Λαμπρή... δε λέω! Αλλά μην την λαμπρύνεις και εσύ περισσότερο με το αλυκό μεσοφόρι σου! Είναι τόσο κλισέ και τόσο εν τέλει κοινότυπο να ντυθείς όπως το αυγό, ώστε καταντάει γελοίο και μόνο σα σκέψη η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος. Επέλεξε ένα μονόχρωμο σύνολο σε παστέλ τόνους όπως το ανοιχτό ροζ με ασημί αξεσουάρ και θα είσαι όπως πρέπει να είσαι σε αυτές τις περιπτώσεις... κομψή και ευπαρουσίαστη δίχως περιττές εξάρσεις!
 
Επιπλέον, μην κάνεις το μέγιστο λάθος να είσαι εκτεθειμένη με ανοιξιάτικα υφάσματα και καταλήξεις να τρως τη Δευτέρα του Πάσχα το αρνάκι αυγοκομμένο σε σούπα με μαλλιά αγγέλου, δηλονότι κλινήρης και με υποψίες για κοξάκι, H1P1G1M1 και λοιπά ευχάριστα συμπτώματα! Το ξέρω πως δεν κρατιέσαι για σατέν, μεταξωτά και περίκοψη του πλεονάζοντος υφάσματος, αλλά ο καιρός είναι παγερός και κρύος και το αγιάζι λυσσομανάει αει αει αει!!!!!!
 
 
Προσέτι, απόφυγε τις στιλιστικές κακοτοπιές και μην παρεκτραπείς με τον συρφετό των φλουό χρωμάτων! Είναι πολύ δύσκολα χρώματα και αυστηρά καλοκαιρινά. Με το μαύρο συνδυάζονται δύσκολα και αν τελικά αποφασίσετε να το ταιριάξατε το κίτρινο το φωσφορίζον με το μαύρο ωσάν καλιακούδα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι δίκοπο μαχαίρι. Παρ’ όλα αυτά, επειδή δε σας σκιάζει φοβέρα καμιά (ενίοτε!), υπάρχει τρόπος να τα εναρμονίσετε και φυσικά δεν είναι «να πετάξετε» τη λαμπερή τσαχπινιά στο υπόδημα. Αντιθέτως, είναι να βάλετε μία φούστα στα νέον χρώματα του συρμού με μαύρο και έτσι, θα έχετε ανακαλύψει έναν επιτυχημένο τρόπο μετουσίωσης του καινοφανούς color blocking με το πιο χειμερινό παραμένον εντός σας ένστικτο.
 
 
Δώστε έμφαση στο πρόσωπό σας με ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ με κόκκινο ανοιχτόχρωμο κραγιόν, λευκή σκιά και μαύρο eyeliner και ένα εκσυγχρονισμένο up-do και δώστε στη μαγειρίτσα την αίγλη δείπνου γκουρμέ και γαστρονομικής απόλαυσης πέντε και βάλε σκούφων, που της αρμόζει! Γιατί και το συκωτάκι το μπαϊλντισμένο και χιλιοκομμένο, επιθυμεί την Μέριλιν να το τσακίσει στα άδυτα της κοιλιακής της χώρας.
 
Μετά από όλα αυτά και εκείνα, ελπίζω να περάσετε καλά και ευχάριστα και να μη στάξει κερί και φιτίλι στις σουέντ γόβες. Γιατί πόσο να αντέξει μια ψυχή;!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Λέω να φερθώ ώριμα και ήρεμα τώρα που είναι μπροστά μου η κατηφόρα των τριάντα... λέω να μη κάνω υπερβολές και σπασμωδικές κινήσεις λόγω της κρίσης ηλικίας, που αχνοφαίνεται στο ορίζοντα της ψυχοσύνθεσής μου! Το μόνο που σκέφτομαι να πράξω είναι να βάλω σκουλαρίκια σε όποια δερματική επιφάνεια εξέχει, να χρεώσω όλες τις πιστωτικές μου κάρτες στο όριο, να κλάψω μόνη μου μπροστά στο γκρεμό και να φάω μια τούρτα με γλάσο σοκολάτας, τρία κιλά κουραμπιέδες και μια ξεχασμένη πανακόττα στο ψυγείο μονοκοπανιά σε ένα απόγευμα!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Όταν πιστεύεις ότι φταίνε οι ορμόνες σου για την υστερική σου συμπεριφορά, σίγουρα φταίνε!
 
Υ.Γ. τρίτον: Είδα τη Lady Gaga να ανεβάζει επιθεώρηση με την Τζούλια Αλεξανδράτου στο θέατρο «Περοκέ»... μείωση μισθού μυρίζομαι!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Υπάρχουν τρεις τύποι ανδρών μεσα στη σχέση: Αυτοί που τους γράφεις και κάνουν ΤΟΥΜΠΕΚΙ σε ό,τι τους πεις. Αυτοί που εσύ κάνεις ΤΟΥΜΠΕΚΙ σε ό,τι λένε και αυτοί που κάνεις ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ σε ό,τι λενε. Για ένα παράξενο λόγο τους πρώτους τους χωρίζω, τους δεύτερους τους αγαπώ και τους τρίτους και τους αγαπώ και τους ερωτεύομαι. ΠΥΡ-ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ.
 
Y.Γ. πέμπτον: Μήνυμα από την τράπεζα στον τηλεφωνητή μου: «Παρακαλείται η κ. Φραντζή να προσέλθει το συντομότερο δυνατό στο κοντινότερο κατάστημα μας για να εισπράξει το υπέρογκο ποσό της μηνιαίας μισθοδοσίας που κατατέθηκε στο λογαριασμό της προ ημερών, διότι προκαλούνται προβλήματα στο χρηματοκιβώτιο μας». Πάλι όνειρο είδα... ΠΕΡΝΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ!
 
Υ.Γ. έκτον: Και όπως είπα μόλις σε ένα φίλο μου: Καταλαβάινεις το δράμα μου; Ρε τι τους κάνουν και τους τυλίγουν; Εμένα και τα σουβλάκια μου ξετυλίγονται! Τα παίρνω δηλαδή τυλιχτά με το χαρτί ...με όλα τους και καταλήγω με μερίδα γύρο... και τίποτα δεν έχω προσωπικό με το γύρο...!!! Μια χαρά είναι! Αλλά εγώ είχα παραγγείλει σουβλάκι! Με κατανοείς; (Και η απάντηση του φίλου μου:Δεν κατανοώ απόλυτα τι εννοείς, αλλά αρχίζω να καταλαβαίνω όταν μου είπες ότι θέλεις να γράψεις για έρωτες και σουβλάκια!)
 
Υ.Γ. έβδομον:
- Πώς φάνηκα στη φίλη σου; , με ρωτάει η μητέρα μου.
- Μου είπε πως φαίνεσαι πολύ καλή γυναίκα! ΜΠΡΑΒΟ, ΜΑΝΑ! ΤΗ ΞΕΓΕΛΑΣΕΣ! (Και μετά αρχίζει το μοιρολόι, που εγώ ... που εκεινό ... που το άλλο!)
 
Υ.Γ. όγδοον: Kαλό Πάσχα!

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers