Όσα έμαθα στις διακοπές...
Οι διακοπές είναι λίγες. Οι διακοπές είναι ωραίες. Άρα, ότι είναι ωραίο είναι και λίγο. Με εξαίρεση το ζαχαρωμένο, παχύρευστο σιρόπι στα μινιόν τουλουμπάκια, που όσο δε ρέει άφθονο, έχει αποφορροφηθεί από κάθε χιλιοστό του ζυμωμένου γλυκού εδέσματος.
Στις διακοπές είναι σαν να βρίσκεσαι στον Παράδεισο. Στις διακοπές είναι σαν να βρίσκεσαι στην Κόλαση. Επομένως, Κόλαση και Παράδεισος είναι το ένα και το αυτό. Απλά, στο ένα ζεστένεσαι και χάνεις περιττά λιπώδη κύτταρα μέσω των ιδρωτοποιών αδένων, ενώ στο άλλο γελώντας ανεξέλεγκτα, αντίστοιχα.
Και εκεί που περνάμε όμορφα εξαιτίας και του ασύμβλητου της περίστασης ότι όλα θα πάνε και θα έρθουν καλά, συμβαίνουν διάφορα. Από αυτά μαθαίνεις. Άρα, οι διακοπές είναι διδακτικές!
Φέτος έμαθα πολλά. Τη γνώση πρέπει να τη μοιράζεσαι. Όχι όμως και την πετσέτα θαλασσής σου.
Κατ’αρχήν, οι άντρες πια βλέπουν την κυτταρίτιδά μας και όχι μόνο την αναγνωρίζουν, αλλά την επισημαίνουν, την διογκώνουν και στο τέλος την κατακρίνουν. Για όλα αυτά φταίνει οι διαφημίσεις της Πρίνου, που εστίαζαν στα επίμαχα σημεία και τους διαφώτισαν πλήρως. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ. Και στα οποιαδήποτε τύπου ταχυφαγεία στη πρώτη γωνία με το που στρίψεις από την εξώθυρα του κέντρου αδυνατίσματος.
Δεύτερον, το μαύρισμα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Πιο ωφέλιμους στην κοινωνία και λιγότερο ενοχλητικούς, αφού οι πρωταθλητές της παραλίες που σου πρήζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα με ρακέτες, beach volley και κανό, κάποια στιγμή θα ηρεμίσουν στη ξαπλώστρα για το πατροπαράδοτο τηγάνισμα και θα ησυχάσει και η ηχητική παλίρροια από τις εκφεσδονήσεις μπαλακίων.
Τρίτον, η σουβλακοθεραπεία που ενδείκνυται λόγω του χαμηλού κόστους της, προσφέρεται για κάθαρση ψυχική και σωματική. Τρως το γύρο σου επιλέγοντας το σουβλατζίδικο με κριτήριο σε πόση ώρα θες να κατοικοεδρεύσεις στο w.c. για το υπόλοιπο της βραδιάς και η ευεξία είναι κάτι που θα έρθει από μόνο του κατάφωτα και εντερικά.
Τέταρτον, πάντα θα υπάρχει κάποια που θα έχει πετύχει ένα βαθμό πιο σκεπτόμενο συνδυασμό πετσέτας-μπανιερού-καπέλου και θα ζηλέψεις πιο πολύ και από τη Μενεγάκη τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες της Σίσσυ Χρηστίδου.
Πέμπτον, η γυναικεία γκρίνια στην ακροθαλασσιά προέρχεται από τον ανδρικό δεσποτισμό. Αφήστε μας να αποφασίσουμε και εμείς για κάτι, το αντιηλιακό μου με δείκτη προστασίας 30 μέσα! Έστω για τη γωνία σεζλόνγκ-θερινού ήλιου.
Έκτον και τελευταίον, είμαστε σε διακοπές. Η παραλία έχει άμμο! Η άμμος έχει αμέτρητους κόκκους, που κολλάνε, εισχωρούνε, βρίσκονται παντού. Θα την μεταφέρουμε και στο αυτοκίνητο κάποια ποσότητα. Με το που θα γυρίσουμε στην Αθήνα θα το καθαρίσουμε βιολογικά το ρημάδι το τροχοφόρο. ΆΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΥΛΗΣΩ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ!
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμμ... καλές διακοπές και ευοίωνες!
Y.Γ. πρώτον: -Εεεε... μορφωμένος;;; Καλέ αυτου(νού) του λες για το «’Αξιον εστί» και κοιτάει τις γωνίες της κάσας της πόρτας, γιατί νομίζει πως είναι νέα τεχνική για τα σοβαντεπί!
Υ.Γ. δεύτερον: Αγαπώ τη δουλειά μου, γιατί μου μαθαίνει το σώμα μου. Κάθε μέρα ανακαλύπτω και μια ακόμη νευρική απόληξη που με πονάει!
Υ.Γ. τρίτον: Kαθαρίζοντας τα τζάμια παρατήρησα τις οδηγίες προφύλαξης που πρέπει να πάρεις : μάσκα, γάντια, σωματοφύλακα . . .άμα είναι να ντυθώ μελισσοκόμος για να κάνω αόρατα τα τζάμια προτιμώ, να είναι βρόμικα.