Οι βοηθοί
29.8.2008 - 4:49:49 PM 
Στο νησί μας , έρχεται σήμερα, γιά μία παράσταση, όμιλος που θα παρουσιάσει στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» τους Ορνιθες του Αριστοφάνη,σε αναστατική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Κούν, εμελώδησε ο Χατζιδάκις και έντυσε ο Τσαρούχης.Ως εδώ καλά. Δύσκολα θα μπορούσε να λείπει από ένα Κορφιάτικο homefood η λατρεία και η προσήλωση σε κάτι παλαιό και ποιοτικό.Γι΄αυτό και η Κλειώ Δενάρδου, της ιδίας περιόδου με την εποχή της σκηνοθεσίας, είναι εδώ δημοφιλής.


Το ζήτημα έγκειται στους συντελεστές.Ανάμεσα στο ρόστερ, διέκρινα, πέραν των πεπατημένων και αναμενομένων, δύο ενδιαφέρουσες ειδικότητες: βοηθό σκηνοθέτη και βοηθό σκηνογράφου.Ναιναιναί, όπως το διαβάζετε, έχω φυλάξει και την τοπική εφημερίδα.


Επειδή από χρόνους πολλούς, βύθια επιθυμία μου είναι να μπορούσα να θητεύσω παρά Καβάφη και Ροϊδη(δεν αναφέρομαι σε αλλογλώσσους)σκέφτομαι να ρωτήσω τους δύο βοηθούς πώς συνεννοούνται με τον σκηνοθέτη και τον σκηνογράφο,επειδή(μπορεί και να μη το ξέρουν) εκτός από την εξαιρετική συμβολή τους στην νεοελληνική θεατρωσύνη, τυχαίνει και είναι απολύτως αποθαμένοι.


Οχι, ο Χατζιδάκις δεν διαθέτει βοηθό σε αυτήν την παράσταση, γι΄αυτό μη χαίρονται οι φίλοι του.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παγωνιέρα
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Ο γεροντισμός, τελευταίο στάδιο της πολιτικής ζωής
› 
Η αλλαγή των φώτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers