Tres Mal, cette Baguette
5.8.2010 - 8:33:08 PM 
Ανοίγω σήμερα τις εφημερίδες και βρίσκω ρεπορτάζ (τα εισαγωγικά δικά σας), παραπολιτικά σχόλια (επίσης) και φωτογραφίες σχετικά με το τι έφαγαν χτες οι απεσταλμένοι της τρόικας (με εισαγωγικά). Αύγουστος είναι, λέω, slow news day, ας πούμε και καμία σαχλαμάρα για να περάσει η ώρα (που λέει το ανέκδοτο) ή να γεμίσει η σελίδα.

Τα Νέα πραγματεύονται το θέμα στη στήλη του Μικροπολιτικού («Να γιατί δεν μας πάει η τρόικα!»). Εκεί μαθαίνουμε ότι τους ξένους τους έχουμε στη δίαιτα, ότι τους ταΐσαμε κάτι ψιλά και οκτώ μπαγκέτες κομμένες στα τρία, από διπλανό ταχυφαγείο, κι ότι το σύνολο της δαπάνης ανήλθε σε 75 ευρώ. 

Το Έθνος έχει φωτογραφία τον παρακείμενο σαντουιτσά που κουβαλάει την πραμάτεια του στο Υπουργείο για να σιτίσουμε τους εκλεκτούς ξένους μας. Η λεζάντα, πάντα στο πνεύμα του Pasoque Traditionel, ευφυολογεί ασύστολα: «Απ᾽ όλα τρώει η τρόικα: σάντουιτς, μισθούς, συντάξεις...» ΑΧΑΧΑΧΑ! Μα πού τα βρίσκετε, στρατηγέ μου... Και γιατί δεν βάλατε δίπλα και κανένα LOL, αναρωτιέμαι. 


(Άλλες εφημερίδες έχουν φωτογραφία τον άδειο δίσκο, γεγονός που με κάνει να υποψιάζομαι ότι το θέμα το έπαιξε η τηλεόραση, αλλά εγώ μόνον ΠΑΟΚ είδα χτες.)

Το Βήμα πάλι έχει πλήρες ρεπορτάζ και μάλιστα ενυπόγραφο («Σκληρή...  δίαιτα στην τρόικα»). Εκεί μαθαίνουμε μεταξύ άλλων ότι το κατάστημα που είναι προμηθευτής της ΑΕ του Υπουργού και των καλεσμένων του είναι καφετέρια και δη η αποκαλουμένη «Pas Mal» επί της οδού Μητροπόλεως, και στο τέλος έχει και αναλυτικά «Τι έφαγαν και πόσο κόστισε». Εδώ οι μπαγκέτες έχουν γίνει έξι αντίς για οκτώ, και το συνολικό κόστος δεν υπάρχει. Και ερωτώ:

Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να μετρούν αν οι μπαγκέτες ήταν έξι ή οκτώ; Τι αξιοπιστία έχουν τα νούμερα που σου αναφέρουν οι ίδιοι για άλλα θέματα, αφηρημένα, όπως το δημόσιο χρέος, όταν δεν μπορούν να μετρήσουν τα σάντουιτς;

Τι αξιοπιστία έχει ένας δημοσιογράφος που σου λέει ότι η κανάτα με το παγωμένο τσάι κάνει 8-10 ευρώ, τι αξιοπιστία έχει ένας δημοσιογράφος που σου λέει ότι η κανάτα με το χυμό πορτοκάλι κάνει 8-10 ευρώ, και δεν σου λέει γιατί κυμαίνεται η τιμή και πόσα τελικά πλήρωσε το Υπουργείο; Αυτό δεν θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα ρώταγε ο ίδιος αν πήγαινε στην καφετέρια, και του λέγανε ότι ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι κάνει 1-1,20 ευρώ; Μήπως θα τους πλάκωνε και στις σφαλιάρες αν του λέγανε κάτι τέτοιο;

Κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του. Έχω την αίσθηση ότι αυτός δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά δημοσιοσχεσίτης. 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
› 
Άθενς μπάι νάιτ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers