Τι είναι το φαρμακείο;
8.8.2010 - 9:56:29 PM 
"Το Φαρμακείο δεν είναι κλειστό επάγγελμα", διακηρύσσει σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ολοσέλιδη καταχώρησή του σε όλες τις εφημερίδες της επικρατείας. 

Όντως. Το Φαρμακείο δεν είναι επάγγελμα, είναι κατάστημα. Και μάλιστα κλειστό κατάστημα τα Σαββατοκύριακα. (Υπάρχει και η παλαιότερη άποψη ότι φαρμακείον = ο σκύλος του αγροκτήματος, ως φάρμα+κύων, αλλά ας μην αρχίσουμε τώρα τα λογοπαίγνια.)

Προσπάθησα να διαβάσω το κείμενο αυτής της καταχώρησης, το οποίο κοσμείται και με το εθνόσημο (μάλιστα!), κι άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως οι φαρμακοποιοί προσέλαβαν τον Βγενόπουλο για να τους γράφει τα κείμενα.  

Στο ίδιο κείμενο που λένε ότι μπορεί όποιος θέλει να ανοίξει φαρμακείο και ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει χιλιάδες, αναφέρουν ότι υπἀρχει υπερκορεσμός φαρμακείων και ότι μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν τόσα φαρμακεία όσα υπάρχουν σε ολόκληρη την Αυστρία. 

Ποιος ευθύνεται για αυτό, ούτε λόγος. Τι προτείνουνε για αυτό, ούτε λέξη. 

Αλλά καταλήγουν, μετά από πολλή ώρα, ότι "οι φαρμακοποιοί είναι λειτουργοί της δημόσιας υγείας". (Φαντάζομαι όπως λειτουργοί της ενημέρωσης είναι ο Μάκης, ο κυρ-Σιόμπολος, ο Λιάγκας, ο Αλιάγας, ο Θέμος, ο Παπαγιάννης, ο Πανούτσος, ο Χίος... you get the drift.)  Ναι, αλλά είναι επίσης καταστηματάρχες και έμποροι. Όλα τα άλλα να πάνε να τα πούνε εκεί που ξέρουν. 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers