Διάθλασις (των παίδων)
29.10.2010 - 11:52:38 PM 
Το φως αυτές τις μέρες ήταν εξαιρετικό. Σταματήσανε επιτέλους οι νοτιάδες, καθάρισε η ατμόσφαιρα από την υγρασία και τη σκόνη, η βροχή ήταν καθαρή και έπλενε τα πεζοδρόμια και τα αυτοκίνητα, και μετά... αυτό. Σχεδόν αξίζει να πηγαίνεις στο γραφείο μόνο για να βλέπεις κάτι τέτοιο.



Είναι η εποχή (ή ώρα, θα έλεγα) που τα ρόδια ωριμάζουν, τέρμα τα χλωμά και ασπρουλιάρικα σπυριά του πρώτου μήνα, είναι η καλή τους ώρα για κανένα μήνα ακόμη, προτού έλθει η πλήρης παρακμή και σαπίλα. Και το φως διαθλάται μεγαλοπρεπώς μέσα τους. 



Σημειωτέον ότι στα σούπερ-μάρκετ βρίσκεις πλέον και καθαρισμένα ρόδια. Είναι, φυσικά Ερμιόνης. Άλλα ρόδια δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, ούτε στις λαϊκές ούτε πουθενά αλλού. Πουθενά αλλού δεν ευδοκιμεί η ροδιά στη χώρα μας, παρά μόνο στην Ερμιόνη. Είμαστε καταπληκτική χώρα, τι τα θέλετε, με καταπληκτική οργάνωση στην παραγωγή της και στον φυσικό πλούτο, όπου όλα τα ρόδια ειναι Ερμιόνης, όλες οι πλάκες Καρύστου, όλα τα κατσικάκια Νάξου, όλες οι σαρδέλες Καλλονής, όλα τα τοννάκια Αλοννήσου, όλα τα μωρά στην πίστα. 


 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers