Και να μας συγχωρείτε που σας ανεχτήκαμε τόσα χρόνια.
7.9.2011 - 9:19:49 PM 


Ο Γιάννης «Τζίγγερ» Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι η Οικογένειά του αποχωρεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκόςμε έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο: καταθέτοντας το 52% των μετοχών σε πληρεξούσιο δικηγόρο. (Ο οποίος δικηγόρος μπορεί τώρα να εκπληρώσει τα παιδικά του όνειρα.) Όχι, δεν πουλάνε (ακόμη). Όχι, δεν βρέθηκε κανένας μαλάκας για να αγοράσει (ακόμη) μια επιχείρηση που έχει γίνει προβληματική από την κακοδιοίκηση της Οικογένειας (μα γιατί ρωτάτε πού πήγαν τα λεφτά;), ιδιαίτερα στο τίμημα που θα ήθελε η Οικογένεια.

Δεν πιστεύω  να ισχυριστεί κανείς ότι τόσα χρόνια η Οικογένεια του «Τζίγγερ» έχασε χρήματα από τον Παναθηναϊκό. (Έστω, ίσως ο γνωστός υπάλληλός τους Νίκος Κωνσταντόπουλος.) Τώρα που η γενικότερη οικονομική κατάσταση είναι επιεικώς σφιχτή, και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο πλήρως έωλη, η Οικογένεια προσπαθεί να βγει και αποπάνω και παραπονούμενη: δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι, βασικά δεν πληρώνω. Τώρα που πραγματικά η ομάδα χρειάζεται κάποιον πλούσιο για να επιζήσει, αυτοί την κάνουν με μικρά, χαριτωμένα, πηδηματάκια.

Στα εύκολα, όλοι μάγκες είμαστε. Στα δύσκολα φαίνεται η αξία καθενός. Δεν έχουν καταλάβει στην Οικογένεια ότι έτσι εκτίθενται και αμαυρώνουν την ιστορία τους; Μπορεί και όχι. Μπορεί και να μην τους νοιάζει. Αυτές οι διαπιστώσεις κοστίζουν.

Στη χώρα μας, υπάρχει μια κουλτούρα και παράδοση παραπληροφόρησης που αποδίδει. Προτάσσεται το συναισθηματικό, και το ουσιαστικό παραμερίζεται. Πολιτική, κόμματα, θρησκεία, εκκλησία, ομάδες, σύλλογοι, σεξ, ιδεολογία, τα πάντα σκαρφίζονται για να αποφύγουν να απαντήσουν στην ερώτηση πού πήγαν τα λεφτά, κι άμα το ρωτάς* είσαι εχθρός της πατρίδας και όλων των ανωτέρω. 

Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο, απλώς ο θίασος ήταν  άλλος. * Ούτε η ΕΠΟ ούτε η ΕΠΑΕ ούτε άλλος εγχώριος θεσμός έχει τολμήσει να ρωτήσει ποτέ πού πήγαν τα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων και πώς διατέθηκαν και αξιοποιήθηκαν. Τελευταία η ΟΥΕΦΑ έχει αρχίσει να κάνει διακριτικές νύξεις και ερωτήσεις για τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν απολείεται να δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Θα μου πείτε ότι και το σκάνδαλο της Ζήμενς έτσι ξεκίνησε, από το εξωτερικό. Από την άλλη, είδατε πού το έφτασε η δικαιοσύνη στην Ελλάδα... 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Μπα, Παιχτούρα
› 
Περί της ελληνικότητας του Άντερς Μπρέιβικ
› 
Όχι άλλο σεξ, ευχαριστώ.
› 
Γιατί δεν θα γίνουμε ποτέ Δανία
› 
Είμαστε όλοι Χελίν.
© ΙΣΤΟΣ 2023
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers