Γιατί θα παραμείνουμε Ελλάδα.
15.7.2012 - 10:18:49 PM 

Αγοράκι, μήπως σου βρίσκεται ένα ’η-Φόουν;

 
Είναι απίστευτη η ταχύτητα, η ευκολία, η χυδαιότητα και η κακία με την οποία πλήθος προοδευτικών και φιλελευθέρων ανδρών και γυναικών (όλα αυτά εντός ή εκτός εισαγωγικών)  αποφάσισαν ότι το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος είναι ακριβές και κατά συνέπεια ένα μόνο λογικό συμπέρασμα προκύπτει, ότι η Δραγούμη πηδήχτηκε για ένα iPhone 16MB. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα λιθοβολείται ακαταπαύστως στο διαδίκτυο, και αυτό (το διαδίκτυο) είναι ίσως το μόνο στοιχείο που μας διακρίνει από το 1896.

Έχεις ύστερα τη προχειρότητα και την παιδαγωγική ανεπάρκεια όσων έγραψαν και ενέκριναν το επίμαχο βιβλίο της Γραμματικής του Δημοτικού που προκαλεί τόσες αντιδράσεις. Ασχέτως της επιστημονικής του επάρκειας, είναι κακό βιβλίο: δεν δίνει να καταλάβουν τι θέλει να πει ούτε οι μαθητές, ούτε και οι γονείς τους - εξ ου και οι αντιδράσεις. Τώρα είναι πια στιγματισμένο ιδεολογικά, άρα άχρηστο για εκπαιδευτική χρήση.

Όσο για την μεθοδολογία και την επιστημονική επάρκεια των συγγραφέων, δεν το έχω διαβάσει όλο το βιβλίο, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου: παραθέτουν μεν τους στίχους του τραγουδιού του Μουφλουζέλη, αλλά τους παραθέτουν λάθος. Και ο κυρ-Γιώργης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να κάνει κανείς λάθη...


 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
’θενς μπάι νάιτ
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μπα, Παιχτούρα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers