Imagine. Not.
13.8.2012 - 8:48:17 AM 
Η τελετή ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια της βρετανικής μουσικής σκηνής και ποπ κουλτούρας, που επηρέασαν όλο τον πλανήτη. Άρχισε με σκηνές από την καθημερινή ζωή του Λονδίνου και την αναπαράσταση ενός μεγάλου πάρτι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η συμμορία των δολοφόνων που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες εμφανίστηκε μπροστά στην είσοδο του τζαμιού την ώρα που έβγαινε ο Ιρακινός. Του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα καταφέροντάς του απανωτά χτυπήματα με μαχαίρια. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, παρέλασαν ο Τζορτζ Μάικλ,  οι Pet Shop Boys, η Άνι Λένοξ, ο τραγουδιστής των Madness, ο Ρέι Ντέιβις, η Κέιτ Μπους, οι Spice Girls (ενώθηκαν ειδικά για την τελετή λήξης ), αλλά  και ανερχόμενα αστέρια του ποπ βρετανικού πενταγράμμου. Στην σκηνή εμφανίστηκε επίσης και ο Brian May  κιθαρίστας των Queen δίνοντας το δικό του solo.

Πριν από πέντε ημέρες στο Σφακάκι Ρεθύμνου τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό σταμάτησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου όπου περίμεναν τέσσερις Ινδοί. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και τους τραυμάτισαν με μαχαίρια. Παρόμοιο σκηνικό συνέβη και πριν από μια εβδομάδα όταν ομάδα κρανοφόρων με μηχανάκια επιτέθηκε σε αλλοδαπούς στη Λυκόβρυση. Ο 17χρονος Αλί Σοφιάν νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος εδώ και μια εβδομάδα στο ΚΑΤ χτυπημένος με λοστάρια.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν όταν ακούστηκε το εκπληκτικό τραγούδι «Imagine» του αξέχαστου Τζών Λένον που προβαλλόταν στις οθόνες, την ώρα που σχηματιζόταν ένα ομοίωμα του προσώπου του στο κέντρο του γηπέδου.

Την προηγούμενη Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκε σε λατρευτικό χώρο στην οδό Αγίας Σοφίας 56 στον Πειραιά την ώρα που βρίσκονταν περίπου 20 Πακιστανοί. Εριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό και προσπάθησαν να επιτεθούν σε αλλοδαπούς οι οποίοι την ώρα της επίθεσης ήταν απ' έξω. Οι μετανάστες κατήγγειλαν μέλη της Χρυσής Αυγής ως υπαιτίους της επίθεσης.

Στη συνέχεια, ο βωμός «άνοιξε», έβαλε φωτιά σε έναν φοίνικα και σιγά-σιγά, άρχισε να σβήνει...
(Από «Τα Νέα», 13 Αυγούστου 2012)


 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μπα, Παιχτούρα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers