Το ακριβότερο ψωμί των Βαλκανίων
19.2.2009 - 4:17:37 PM 
Ευρίσκομαι σε καφετέρια της οδού Βουλής. Έχει και μαγειρευτά, φτιάχνει και σάντουιτς. Έχει επίσης, όπως έχω διαπιστώσει, και το ακριβότερο ψωμί των Βαλκανίων: μια φορά που πήρα μαγειρευτό (ψητό κοτόπουλο) για να κολατσίσω στο γραφείο, ερωτήθην αν θέλω και ψωμί με το φαγητό μου, και δεδομένης της όρνιθας είπα ναι. Στο γραφείο κοίταξα την απόδειξη και είδα ότι τη μερίδα το ψωμί το χρέωσαν 0,60 ευρώ, δηλαδή περίπου 200 δραχμούλες...

Σήμερα όμως είμαι πονηρεμένος. Δεν παίρνω μαγειρευτό. Ζητώ να μου φτιάξουν ένα σάντουιτς. Κάτι απλό. Λευκή μπαγκέτα, γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα. Βλέπω στο βάθος την τοστιέρα. Παρακαλώ να μου το βάλουν στην τοστιέρα για να το φάω ζεστό και φρυγανισμένο. Μισό λεπτό, λέει η παρασκευάστρια. Περιμένω.

Περνά το μισό λεπτό και παραπάνω. Συνεχίζω να περιμένω. Μετά από λίγο εμφανίζεται στέλεχος της επιχείρησης και με πλησιάζει συνομωτικά. Ζητήσατε να το βάλουμε στην τοστιέρα; Ναι, αγόρι μου. Είσαι ξεφτέρι. Δεν μπορώ να σου κρύψω τίποτε. Ξέρετε, δεν μπορούμε. Πώς; Η εταιρεία που μας δίνει τις μπαγκέτες μας απαγορεύει να τις βάλουμε στην τοστιέρα, κι αν το κάνουμε θα μας τις κόψει...

Uh-oh. Αναστενάζω ελαφρά και βγαίνω χαμογελαστός από το κατάστημα, για να μην ξαναπατήσω. Δεν είμαι εγώ αυτός που χάνει.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers