Δημοφιλία χωρίς επισκληρίδειο
22.2.2009 - 10:39:59 PM 
Το Σάββατο με ξένισε το πρωτοσέλιδο της Ημερησίας: συνέντευξη της Υπουργού Εξωτερικών, με τίτλο Ο ηγέτης δεν μπορεί να αποφασίζει με το μυαλό στη δημοφιλία του. 

Άνοιξα την εφημερίδα για να δω αν είχε όντως χρησιμοποιήσει αυτό το λεκτικό. Ο τίτλος της συνέντευξης στον Ευτύχη Παλληκάρη στις σελίδες 12-13 ήταν Ο ηγέτης δεν πρέπει να ασκεί πολιτική με κριτήριο τη δημοφιλία. 

Το μυστήριο επύκνωνε. Διάβασα τη συνέντευξη για να φτάσω στο επίμαχο απόσπασμα. Εκεί έλεγε ότι Ο πολιτικός έχει ευθύνη να ηγείται της κοινωνίας και να προωθεί την πολιτική που επιβάλλουν οι περιστάσεις, όχι η δημοφιλία του. 

Ποιος ξέρει τι είπε στ’ αλήθεια η μαντάμ... Αυτό που ξέρω είναι ότι και στις τρεις εκδοχές είναι παρούσα η δημοφιλία και όχι η δημοτικότητα. (Και γιατί όχι; Γιατί έπρεπε να περιμένουμε περισσότερα από την ερωτομένη;)

Κατάλαβα ότι παρέστημεν μάρτυρες στη γέννηση μιας λέξης, ενός όρου, απλώς δεν ήξερα ότι αυτοί οι τοκετοί πονάνε τόσο πολύ. 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Υποεκτιμά τη νοημοσύνη μας
› 
Άθενς μπάι νάιτ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers