Live your myth in Greece ... and die
13.3.2009 - 9:37:06 PM 
Όλοι είχαμε γελάσει με τη διαφήμιση της Nova όπου το όργανο της τάξης διασταυρώνεται με τον κλεφτοκοτά, τον κυνηγάει, τραβάει το όπλο του και εκστομίζει την αθάνατη εντολή ΠΟΥΤ ΔΕ ΚΟΤ ΝΤΑΟΥΝ. Στη συνέχεια έλεγε και τα δικαιώματα του συλληφθέντος κατά Mιράντα: ΓΙΟΥ ΧΑΒ ΔΕ ΡΑΪΤ ΤΟΥ ΡΙΜΕΪΝ ΣΑΪΛΕΝΤ κλπ. 

Η σκηνοθεσία και το παίξιμο ήσαν όντως πολύ καλά, και γελάσαμε ως τάχα μου ανώτεροι, ότι ο αφελής επαρχιώτης αστυφύλαξ είχε επηρεαστεί τόσο πολύ από τις αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες που έδειχνε το συνδρομητικό κανάλι ώστε προσπαθούσε να τις ζήσει. 

Όλοι γελάσαμε; Όχι ακριβώς. Υπήρχε μια μικρή μερίδα ανθρώπων που έλεγε ότι αυτό δεν είναι καθόλου αστείο, αλλά αντιθέτως είναι πολύ σοβαρό γιατί αυτή η διαφήμιση, αν και μυθοπλασία, απεικονίζει την πραγματικότητα. 

Το 1995, αν θυμάμαι καλά, στην επαρχία της Κρήτης, ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν μοτοσυκλετιστή που δεν σταμάτησε σε μπλόκο. Ποιός όπλισε αυτόν τον άνθρωπο και του είπε ότι έχει το δικαίωμα να σκοπεύσει και να τραβήξει τη σκανδάλη; Οι βλαβερές συνέπειες του πολύ κινηματογράφου προϋπήρχαν, βλέπετε, της Nova. 

Πριν από μια εβδομάδα, στην επαρχία της Νίκαιας, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπεσε νεκρός από πυρά ληστή τράπεζας. Τα χρήματα ήσαν ασφαλισμένα, και δεν υπήρχε λόγος να τον καταδιώξει και να ρισκάρει τη ζωή του. Ναι, αλλά το Hollywood άλλα κελεύει. Ο αστυνομικός κατεδίωξε και πλησίασε τον ληστή, ο οποίος του είπε ότι θα τον πυροβολήσει. Αυτά όμως δεν συμβαίνουν στις ταινίες. Ο αστυνόμος προχώρησε, ο ληστής πυροβόλησε, η ζωή δεν είναι ταινία, και η ζωή του ανθρώπου χάθηκε. 

Χτες, πάλι, στην επαρχία του Βύρωνα (γιατί ΟΛΗ η Ελλάδα είναι πια μια επαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αν δεν το έχετε καταλάβει) άλλος αστυνομικός εκτός υπηρεσίας επιχείρησε να αποτρέψει ληστεία και το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος μιας γυναίκας που δεν είχε σχέση με το γεγονός. 

Τρεις περιπτώσεις, τρεις διαφορετικοί νεκροί. Ίδιο σενάριο: ΠΟΥΤ ΔΕ ΚΟΤ ΝΤΑΟΥΝ. Αν τουλάχιστον κατέβαζαν το όπλο κι οι επίδοξοι σερίφηδες, τρεις άνθρωποι δεν θα είχαν σκοτωθεί. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα έπεσαν θύμα μιας παρεξήγησης: προφανώς οι καινούργιοι κακοποιοί δεν έχουν δει τις ίδιες ταινίες με τους καινούργιους αστυνομικούς, και πυροβολούν στο ψαχνό... 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Όχι άλλο σεξ, ευχαριστώ.
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Μάρτιαι Ειδοί
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Η Εύα Λάσκαρη κι εγώ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers