Βαρυάν οδύνην έχει ο Ζεύς.*
30.9.2009 - 9:52:27 PM 
Και σήμερα, εντελώς ξώφαλτσα και από σπόντα (έχω να ανοίξω την τηλεόραση πάνω από μήνα), ήρθε και με βρήκε και με χτύπησε αλύπητα η είδηση: η Τζούλια έβαλε χέρι στο στήθος της. Δηλαδή πήγε σε κλινική και το φούσκωσε. 



Δεν μας ενδιαφέρει το γιατί και το πώς. Το γεγονός και μόνον ότι καταστράφηκε ένας βιότοπος ιδιαιτέρους φυσικού κάλλους, όπως τον είχαμε γνωρίσει σε αμέτρητες φωτογραφίες και σε εκείνα τα αξεπέραστα ερασιτεχνικά βίντεο, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Αντίς να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε το πραγματικό Πολιτιστικό μας Απόθεμα, ασχολούμαστε με αλλότρια.



Ας μας γίνει το πάθημα μάθημα λοιπόν. Ας φροντίσουμε πρώτα να μην το μάθει η Ουνέσκο, και στη συνέχεια να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στη χωρα μας, αλλά να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό της κάλλος και να σκύψουμε στοργικά πάνω από κάθε περίπτωση. Οι επερχόμενες γενεές θα μας ευχαριστούν. 



*Apologies to C P Cavafy, αλλά έτσι αισθάνομαι. 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Μια κακή συνήθεια
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers