Ερασιτέχνες
1.12.2009 - 10:21:15 PM 
Παιδιόθεν απεχθάνομαι τα στρογγυλέματα. Όταν κάτι κάνει 3,5 κάνει 3,5 (ταυτολογία), δεν κάνει ούτε 3 ούτε 4. Έτσι έμαθα να δυσπιστώ όποτε τα συναντώ, ιδιαίτερα σε δήθεν επιστημονικές ή αμερόληπτες μετρήσεις: η αξιοπιστία των μετρήσεων  κρίνεται ακριβώς από το τυχαίο και το διαφορετικό. 

Βέβαια, κάποιες φορές η φύση είναι από μόνη της στρογγυλή. Όταν συναντάς έναν στρογγυλό αριθμό του δεκαδικού συστήματος τον γνωρίζεις αμέσως και τον θυμάσαι εύκολα. Όταν συναντάς και δεύτερον στο ίδιο σύστημα μετρήσεων, αρχίζεις και την ψυλλιάζεσαι. Όταν συναντάς και τρίτον, οι πιθανότητες είναι με το μέρος της παγαποντιάς. Όταν μάλιστα τα στρογγυλεμένα αποτελέσματα είναι τρία στα τρία, έ, τότε...

Πού θέλω να καταλήξω; Διάβαζα σήμερα τα τελικά αποτελέσματα στις εσωτερικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπως τα ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος. Έλαβον, λέει: 

Σαμαράς 386.400 ψήφους.
Ντοράδα 306.425 ψήφους.
Ψωμιάδιτς 78.770 ψήφους.

Yeah, right. 

 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
› 
Άθενς μπάι νάιτ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers