Ο φάκελος μπανάνες
7.2.2010 - 10:39:30 PM 
 
Στη λαϊκή της Καλλιδρομίου τα Σάββατα βρίσκω πολλά εκλεκτά προϊόντα, ιδίως αν φτάσω πριν τις 9. Βρίσκω και πωλητές που είναι φίλοι και γνωστοί, βρίσκω και εκπλήξεις. 

Το περασμένο Σἀββατο είχα πάει στον Μιχάλη για να βρω τις μίνι μπανάνες. Είχε, αλλά ήταν χάλια. Απέναντι και λίγο παρακάτω είχε καλύτερες, και φτηνότερες. Ο Μιχάλης ατάραχος. Δοκιμάστε αυτές! έκανε υπερήφανος, τείνοντας κάτι μεσαίου μεγέθους. Είναι Κρητικές! Άλλο πράγμα!

Πήρα για να μην τον κακοκαρδίσω. Δεν ήταν άσχημες. Αλλά δεν ήταν και για ανθολογία. Και θυμόμουνα ότι εκεί γύρω στα 1970 είχε απαγορευτεί η εισαγωγή μπανανών στην Ελλάδα από την δικτατορία για να προστατευτούν, λέει, οι κρητικές μπανάνες (αυτό τουλάχιστον είχα ακούσει). Τότε δεν τις παίρναμε, η ψυχή μας ποθούσε τσικίτες ευμεγέθεις και στιβαρές. Με την μεταπολίτευση ήρθαν και πάλι οι μπανάνες των τροπικών, και δεν ξανάγινε λόγος για κρητικές.

Ως το 2010. Εκτός από την Καλλιδρομίου, τις είδα και στο ΑΒ. Δεν έχω κάνει ακόμη έρευνα αγοράς, δεν έχω συγκρίνει τιμές και ποιότητες, δεν έχω ανοίξει το φάκελο μπανάνες...

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μπα, Παιχτούρα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers