Τα αρώματα της ψυχής μας
6.12.2008 
Ζούμε σε μια εποχή που μας επιβάλλει τη βιαιότητα των οσμών της. Κυκλοφορούμε μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη και χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου σε ώρες αιχμής η εγγύτητα με τους συνανθρώπους μας πολλές φορές «πληγώνει» την όσφρησή μας.

 
Αυτή η επίθεση προέρχεται από τη βία των αρωμάτων. Από τα βαριά eau de parfums, που είναι ακατάλληλα για πρωινές ώρες με μέση θερμοκρασία τους ήπιους 17°C του μεσογειακού μας χειμώνα.

 
Κάνω έκκληση σε όλους και όλες που αδειάζουν πάνω τους μπουκάλια με τα αρώματα τελευταίας εσοδείας: «Το άρωμα για να είναι κομψό φοριέται διακριτικά». Θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την αύρα του. Να είναι μια υπόνοια κάποιων συνδυασμών και να προκαλεί μια στιγμιαία αίσθηση. Τρυφερότητας, αισθησιασμού, ζωντάνιας, φρεσκάδας, δεν έχει σημασία. Φτάνει να μην «ουρλιάζει» τις νότες του. Φτάνει να μη μας πνίγουν οι χυμοί του.

                                            
Serge Lutens Les Parfums de  Rosine


Τα αρώματα εκφράζουν την ψυχοσύνθεσή μας, μιλάνε για ό,τι ζήσαμε, για ό,τι θέλουμε να βιώσουμε στο μέλλον. Είναι δημιουργίες πνεύματος για την ψυχή. Δημιουργούνται για να ερμηνεύσουν την ομορφιά, τον αισθησιασμό, την ευεξία, τη χαρά, το μυστήριο. Τα αρώματα γίνονται ανάμνηση, γεννάνε εικόνες και προκαλούν συναισθήματα. Ξεσηκώνουν, κατευνάζουν, επιτίθενται, τολμάνε, φωνάζουν, ψιθυρίζουν. Τα αρώματα γίνονται η ταυτότητα του δέρματος. Ζούνε από την επιδερμίδα και αναδίδουν τα μηνύματά της, σαν μια άλλη γλώσσα του σώματος. Νότες, βάσης κορυφής, η καρδιά του αρώματος, συμφωνίες αταίριαστων συστατικών και η συνάντηση της φύσης με τη χημεία ή την τεχνολογία δίνει το πιο φίνο αποτέλεσμα. Ένα άρωμα είναι πολύχρονη έρευνα, δημιουργική έκφραση, οικονομική επένδυση, βιομηχανική δύναμη, απλά ποιοτική επιλογή.

 
Dzing!_100ml Miller Harris Eau de Toilette Coeur de Fleur


Για να γίνει προσωπική εμπειρία, ακολουθήστε τα μονοπάτια των αρωματοποιών έτσι όπως τα περιγράφουν στους προτεινόμενους τόπους του διαδικτύου. Η επιλογή των διευθύνσεων είναι ενδεικτική για το σύμπαν των αρωμάτων που υπάρχει γύρω μας: 


http://www.les-parfums-de-rosine.com

http://www.diptyqueparis.com

http://www.parfums-serge-lutens.com

http://www.editionsdeparfums.com

http://www.lessenteurs.com

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Ψηλά τακούνια, προσοχή, πτώση
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers