Άρωμα ταλέντου
6.3.2009 
Το ταλέντο δεν κρύβεται. Κάπου βρίσκει το δρόμο του κι εμφανίζεται ανάμεσα στο πλήθος των ρούχων που παρελαύνουν πάνω στις πασαρέλες αυτό το μήνα των Εβδομάδων Μόδας. Η Μαίρη Κατράντζου ανήκει σε αυτή την ομάδα των ολοφάνερων ταλέντων. Είναι μια νέα σχεδιάστρια που μας κάνει διάσημους στο Λονδίνο όπου ζει κι εργάζεται για το καλό της μόδας.



Η συλλογή που την έκανε να ξεχωρίσει από τη μάζα των πρωτοεμφανιζόμενων σχεδιαστών είναι τα φετινά καλοκαιρινά της φορέματα με τυπωμένα σχέδια οφθαλμαπάτης (Trompe l’oeil) μεγάλων κοσμημάτων. Η δεύτερη είναι τα χειμωνιάτικα που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες και θυμίζουν μπουκάλια γυναικείων αρωμάτων. Η μικρή Κατράντζου ξεκίνησε από την Αθήνα για την Αμερική με την ιδέα να γίνει αρχιτέκτονας. Στο Λονδίνο, μπήκε στην περιβόητη σχολή Saint Martin’s και βρήκε το δρόμο της: σχεδιασμός υφασμάτων. Η μαθητεία της συνεχίστηκε στο στούντιο της Σοφίας Κοκοσαλάκη (τι ωραίο να υπάρχει συνεργασία και αλληλοβοήθεια όταν τα παιδιά της Ελλάδας βρίσκονται μακριά στα ξένα και η νοσταλγία της πατρίδας τα φέρνει κοντά).
 


Στο μεταξύ, οι ιδέες της βρήκαν το χώρο τους στις κρεμάστρες του Brown’s στο Λονδίνο, στην Colette στο Παρίσι και στις σελίδες της γαλλικής Vogue. Πέρα όμως από την καλή προβολή που σου κάνουν οι καλές νεράιδες των ισχυρών εντύπων, έχεις και μια πραγματικότητα που λέει ότι πολύς ο ανταγωνισμός εκεί έξω. Η Μαίρη Κατράντζου το γνωρίζει. Και ψάχνει γύρω της για απαντήσεις. Και τις βρίσκει με τον τρόπο της. Όπως στα παλιά αρώματα της μητέρας της. Το σχήμα των μπουκαλιών της έδωσαν τη φόρμα των φορεμάτων. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η τεχνολογία της ψηφιακής εκτύπωσης πάνω σε ελαφριά μεταξωτά υφάσματα. Το επόμενο βήμα της θα μας δείξει αν τα ρούχα της θα είναι από εκείνα που θα ήθελες να αποκτήσεις, να τα κρατήσεις για χρόνια και να τα περάσεις στις επόμενες γενιές. Σαν κειμήλιο.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers