Ρεντικόλια και ξεφτίλια 2010
24.2.2010 
Μέσα στο γενικό ορυμαγδό και στον κακό χαμό όπου μας βρίζει όλη η Ευρώπη για τα οικονομικά μας επιτεύγματα-όχι πως μόνο εμείς φταίμε, αλλά μας βρήκανε εύκολα θύματα εδώ που τα λέμε, συν το γεγονός ότι μπορεί να μην φταίμε μόνο εμείς αλλά το σίγουρο είναι πως όχι μόνο φταίμε ΚΑΙ εμείς, αλλά δεν κάνουμε και τίποτα για να μην δίνουμε στόχο… ουφ τεράστια αυτή η πρόταση!!!-  Ακούω ξαφνικά στο ραδιόφωνο στον 9,84 στην εκπομπή του Στέφανου Κασιμάτη και του Ηλία Κανέλλη, πως βγήκε λέει επισήμως ένας Γερμανός -μου φαίνεται- και είπε πως δεν κάνει να δοθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, γιατί σε έναν αλκοολικό δεν δίνεις αλκοόλ!!! Και η Ευρωβουλευτής και πρώην συνάδελφος  Άννυ Ποδηματά  το είπε έξαλλη ως μεγάλη προσβολή για την Ελλάδα, που το είπε αυτό ο Γερμανός στην εν λόγω εκπομπή. Άποψη που δεν βρήκε σύμφωνους τον Κασιμάτη και τον Κανέλλη. Φυσικά ούτε εμένα με βρήκε σύμφωνο η άποψη της Ποδηματά, ενώ με βρίσκει απολύτως σύμφωνο η άποψη του Γερμανού, ο οποίος στα όσα μας καταμαρτυρούν ήταν ο μόνος που είχε μια λογική και μια καλοσύνη στα λόγια του. Στην πραγματικότητα περί  έτσι είναι. Από κει που τρώγαμε με χρυσά κουτάλια χωρίς όμως να έχουμε και λεφτά δικά μας, ξαφνικά πρέπει να επιστρέψουμε τα σπασμένα. Λογικό αλλά καθόλου ευχάριστο άμα πρόκειται για σένα και όχι για κάποιον άλλο. Επίσης το να σε κοροϊδεύουν όλοι μαζί ανά την Ευρώπη δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αλλά εδώ που τα λέμε και εμείς δεν κάνουμε και κάτι για να εμποδίσουμε όλο αυτό το κράξιμο. Στην κυριολεξία είμαστε σαν εκείνη -ξέρετε πια- που  θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Φάε χριστιανή μου, πιες,  ξόδεψε, κάνε ότι είναι να κάνεις, αλλά δεν χρειάζεται να βγάζεις και σημαίες στα μπαλκόνια, δεν χρειάζεται συνέχεια να διαδηλώνεις ότι  πίνεις εις υγεία του κορόιδου, γιατί και το κορόιδο είναι πιο έξυπνο απ’ όσο νομίζεις και μην προσπαθείς να θυμηθείς μετά από 65 χρόνια τι σου χρωστάνε από πολεμικές αποζημιώσεις. Κανονικά θα έπρεπε να είχες μυαλό όταν έπρεπε να τα ζητήσεις, αλλά και να τις είχες πάρει τις αποζημιώσεις θα τις είχες ξεκοκαλίσει με τον άσχημο τρόπο που φαγώθηκε και το σχέδιο Μάρσαλ και πολλά άλλα από τότε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό σου λέω…τώρα που σε βρίζουν, σε κοροϊδεύουν σε φτύνουν και ειρωνεύονται, αντί να βγάζεις και γλώσσα βάλε μυαλό, κάνε την αδιάφορη κάνε πως δεν καταλαβαίνεις όταν τρως τις ροχάλες-συγνώμη για την έκφραση- κάνε σαν να βρέχει και κοίταξε πως δεν θα επαναλάβεις τα ίδια λάθη τώρα που σου δίνεται μια ευκαιρία να καθαρίσεις σπίτι που έχει φτάσει να μοιάζει με κοτέτσι.


Γι’ αυτό σου λέω, μη μιλάς. Δεν σε παίρνει. Τι θα πεις δηλαδή; Για τα ρεντικόλια  και τα ξεφτίλια 2010 που έχουν αρχίσει να γιορτάζονται στην πλάτη σου; Αφού τα έπαθες!
 
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Εκπομπές με ρετρό διάθεση
› 
Ο πλούτος μέσα στη φτώχεια…
› 
Με ματιά αθώα σαν παιδιού…
› 
90 χρόνια μετά…
› 
Ο Αθανάσιος Διάκος και ο κ. Λούκος…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης (1964-… ελπίζω πολλά χρόνια μετά!!!) είναι εδώ γιατί «φαγώθηκε» ο Μανόλης Σαββίδης γι’ αυτό –άλλο που δεν ήθελα, εκ των υστέρων το μετάνιωσε αλλά δεν το ξέχασα εγώ– και επειδή όλο αυτό έχει σχέση με το φαΐ το βρήκε πολύ λογικό!!! Επίσης, είναι εδώ γιατί πάντα χρειάζεται μια φωνή λογικής ανάμεσα σε τόσους βαθιά μορφωμένους, καλλιεργημένους αλλά πάνω απ’ όλα ειδικευμένους ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους αισθάνεται σαν ένα μικρό γουρουνάκι κυλισμένο στο βούρκο… κατά τα άλλα ζει, αναπνέει, χαίρεται, μιλάει, γράφει και άλλα πολλά… αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης…
« Bloggers