Ράβε, ξήλωνε (δις)... Έλληνα σχεδιαστή μόδας!
1.8.2011 - 11:07:53 AM 
Και όχι μόνο δε θα σου λείπει η δουλειά, τουναντίον θα γίνεις παγκοσμίως γνωστός και θα δεις τις δημιουργίες σου στο κόκκινο, βελουδένιο, μιραράκιο και χιλιο-πατημένο από τα τακούνια των χολιγουντιανών σταρ χαλί. Τανάπαλιν, αν δεν έχεις τέτοια μοίρα, θα δεις τις εθνικές ξανθιές παρουσιάστριες, πανελίστριες και γενικώς γυναίκες, που βγάζουν τα προς τω ζην, καλο-ζην και ζην υπερπαραγωγήν, να επιλέγουν τις χρυσοποίκιλτες δημιουργίες σου, τα περίτεχνα ντεσέν και τα καλοραμμένα dieux pieux και να τις θαυμάζει όλος ο ντουνιάς και εσύ να κορδώνεσαι με καμάρι μπροστά από τις κάμαρες και αναλύοντας τη σταυροβελονιά και τον οίστρο, ο οποίος σε χτύπησε μια μέρα των ημερών στο δόξα πατρί και φαντάστηκες το μίνι, που θα ταράξει όλα τους θελκτικούς μηρούς της οικουμένης.
 
Ράβε, ξήλωνε, λοιπόν, Έλληνα σχεδιαστή μόδας, δημουργίες θεογενείς και ηδύφωτες κλείνοντας τα στόματα των ομολόγων σου στα διεθνή πέριξ με τη κλωστή τη σατινέ, την υποαλλεργική...

 
Έτσι, κάνει και η Σοφία Κοκοσαλάκη αποδεικνύοντας το ιθαγενές ελληνικό δαιμόνιο της ράφτρας στους Λονδρέζους. Χρησιμοποιώντας υλικά εναρμονισμένα με τη γυναικεία απαλή επιδερμίδα μας όπως το μετάξι και επηρεασμένη από την αρχαιο-ελληνική παράδοση, μεταποίησε το ριχτάρι, που φορούσε ο Σωκράτης ο super star, σε ένδυμα απροσμάχητο για κάθε καλοντυμένη Ευρωπαία. Μετέτρεψε τα θηλυκά της Παγγαίας σε σύγχρονες σοφιστικέ Παλλάδες και σαγηνευτικές Αφροδίτες αποδεικνύοντας πως όντως η μόδα κάνει κύκλους. Καθηγείται το Σοφάκι όλων των εγχώριων σχεδιαστών, που πραγματοποιούν καριέρα θύραθεν, επάξια εξαρχαΐζοντας τις νέες τάσεις του συρμού.
 
Στάση «προσομοίωση» (να κατέβεις!): Στην πραγματική ζωή, μπορεί να μην έχεις το ανάλογο βαλάντιον ούτε για να δεις τα ρούχα της Κοκοσαλάκη στο ίντερνετ, αλλά μη στεναχωριέσαι! Ευτυχώς, το στιλ των ρούχων της πολλοί μιμήθηκαν και το χαιρόμαστε και εμείς οι καθημαγμένες οικονομικά από την κρίση. Συνδύασε τα φορέματα με πληθωρικές πτυχώσεις με ανάλογου τύπου anklebootspeep-toe και λάμψε με αυτά και με ένα ζευγάρι ευμεγέθη σκουλαρίκια! ΘΕΑ!
 
 
Τι να πει κανείς για το σχεδιαστικό δίδυμο των MI-RO;! Φορέματα-κοσμήματα με βολάν, που αγκαλιάζουν το γυναικείο στήθος και προσδίσουν κατάδηλη κομψότητα και αριστοκρατικό παρουσιαστικό! Ακριβά υφάσματα... βαρύτιμα, που δίνουν κλάση ακόμα και σε ένα απλό look. Μίνιμαλ χρώματα, τα οποία τονίζουν τα χρώματα της επιδερμίδας και της κόμης της εκάστοτε κυρίας, που θα τα ανακαλύψει και θα τα προτιμήσει. Είναι πρώτοι στις καρδιές μας από τους Έλληνες σχεδιαστές και δε θα μπορούσε να μη γίνει μνεία στο ταλέντο τους.
 
Στάση «προσομοίωση» (να κατέβεις!): Δε θα επαναλάβω την προρρηθείσα ιστορία περί απόρων και ταλαίπωρων... θα μπω στο παρασύνθημα! Δε θα χρειαστεί να πρηστεί η επιγλωττίδα σου στο μπλα-μπλα με τις πωλήτριες για να τους δώσεις να καταλάβουν τι ακριβώς ψάχνεις... θα βρεις εύκολα τα φουστάνια, που σου πρέπουν και ακολουθούν τις γραμμές των MI-RO. Και όταν το ανιχνεύσεις το εύρημα-ένδυμα, για ένα πράγμα θα πρέπει να είσαι σίγουρη: πως με ένα τέτοιο κομμάτι δεν έχεις ανάγκη τις μεγαλόπνευστες ισόθεες λύσεις των απανταχού fashionistas. Ένα τέτοιο ρούχο αποτελεί αυτούσια και αυθύπαρκτη ενδυματολογική πρόταση! Εύγε και εις ανώτερα!
 
 
Ράβει με το δικό της μοναδικό τρόπο και η Μαρία Κατράντζου έχοντας υποστηρίξει την ιδιαιτερότητα του στιλ των ρούχων της και δημιουργώντας όνομα ήδη στιβαρό στον αδυσώπητο χώρο της μόδας. Με επιρροές από το interior design, τους κήπους, τη χλωρίδα και την πανίδα, τη γεωμετρία του Ευκλείδη πλασάρει με το καλύτερο τρόπο την ομορφιά του ελληνικού νησιού και τη λιακάδα της χώρας μας. Τα σχέδια της είναι εκκεντρικά και ρηξικέλευθα. Τα φορέματα αχούν αψευδώς το θαλασσινό αγέρι και τις συνομιλίες ενός ερωτευμένου ζευγαριού, που συζητάει νωχελικά στο μπαλκόνι του. Ιαμβογράφος της μόδας η Μαρία Κατράντζου και μεγάτιμη ιδιαιτέρως από τις Γαλλίδες.
 
Στάση «προσομοίωση» (να κατέβεις!): Κάτι εφάμιλλο, που μπορείς να βρεις στην αγορά, είναι κάποιο μπλουζάκι ή φούστα με στάμπα όπως αυτές των σχεδιαστικών εγχειρημάτων της Κατράντζου. Οψέποτε, πάντως, θελήσεις να φορέσεις κάτι τόσο αδιάψευστα καινοτόμο, θα πρέπει να κρατήσεις χαμηλά τους τόνους του υπόλοιπου look με ένα αυστηρό σινιόν, όπως τα μοντέλα της εν λόγω σχεδιάστριας. Οι σκιές σε παλ αποχρώσεις ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη ενδυματολογική πρόταση. Ακαταμάχητη ομορφιά θα έχεις… I promise!
 
 
Χρόνια στο κουρμπέτι της μόδας ο Μάκης Τσέλιος. Μεγάτιμος ο εν λόγω κύριος δημιούργησε μετερίζι στο σύνδεμο Ελλήνων σχεδιαστών παντρεύοντας το κλασικό ντύσιμο με τις νέες τάσεις της μόδας. Με έμφαση στα έντονα χρώματα, στα κοψίματα που τονίζουν τις γυναικείες μεσογειακές καμπύλες και στα πλέρια, παγκαλόμορφα σύνολα υποστηρίζει την ευσυνείδητη προκλητικότητα και την αγάπη στο αρχοντικό στοιχείο της εμφάνισης των θηλυκών. Δεν είναι τυχαίο, που τόσα χρόνια παραμένει πρώτος στις επιλογές των Ελληνίδων διασήμων.
 
Στάση «προσομοίωση» (να κατέβεις!): Απαράμιλλο το στιλ των ρούχων του Μάκη... δε λέω! Αλλά παρθενογένεση δεν υφίσταται ούτε στη μόδα! Βρες κομμάτια, που θα αναδείξουν αμείλικτα τη γυναικεία σου υπόσταση σε όλο της το είναι και το μεγαλείο... παντού και θριάμβευσε μεταξύ των πιο καλοντυμένων κυριών. Ο Τσέλιος προτείνει πορτοκαλοκόκκινα φορέματα με έντονα βολάν και θεατρικό ύφος. Το μακιγιάζ στους ίδιους τόνους λάμψης, θα σε ικανοποιήσει από το φωτεινό αποτέλεσμα της αίγλης σου. Πολλά πουά με μεγάλες ζώνες και ψηλόμεσα σορτς έραψε και μείναμε με το στόμα ανοιχτό και χάσκον, που ένας Έλληνας σχεδιαστής αρκετά παλαιότερης κοψιάς και γενιάς μπορεί να επιδείξει και νεανίζοντα σύνολα. Και εις άλλα με υγεία και ευκοσμία!
 
 
«Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι σχεδιαστές!», αναφώνησα, όταν είδα τις δημιουργίες του Κώστα Μουρκούδη. Ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας έμαθε τις Βερολινέζες τι θα πει διαφορετικότητα προωθώντας πάντα ιδιότυπα χαρακτηριστικές συλλογές, που δε θυμίζουν κανέναν άλλον «ομοούσιό» του. Έβαλε πτυχώσεις σε αναπάντεχα μέρη του υφάσματος και τα βολάν εκεί, που δεν είχαν ραφτεί ποτέ πάνω σε ένα ρούχο. Παρ’ όλα αυτά, οι καινοτομίες του ήταν καλοδεχούμενες και εντυπωσιακά απροσάρμοστες. Αγαπάμε πάντα το ό,τι πλάθεται με φαντασία, αγάπη και σεβασμό προς το γυναικείο σώμα. Συνεχίζειν το διαφοετικόν,παρακαλώ!
 
Στάση «προσομοίωσης» (να κατέβεις!): Ρίσκαρε ποντάροντας στα ενδιαφέροντα κομμάτια μη φοβούμενη το αναπάντεχο στιλιστικό λάθος. Σκέψου απλά με μετριοπάθεια όσον αφορά τα χρώματα και τα κοσμήματα και τα λάθη θα μετριασθούν. Απλώς, θυμίσου πως όλοι οι σωματότυποι δεν είναι ικανοί να να υποστηρίξουν κάποια ήδη πληθωρικά από τη ραφή τους κομμάτια. Έχει και το γαζί τις αντοχές του!!!
 
 
Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές, που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους στο εξωτερικό, αλλά και στα πλαίσια της αγαπημένης ψωρο-Κώσταινας, αφού οι Ελληνίδες γνωρίζουν από μόδα πια καλά και όλοι οι δημιουργοί περνιούνται από γενεές δεκατέσσερις μέχρι να στυλώσουν τα πόδια τους στο χώρο αυτό.... αυτοί ήταν μερικοί που τα κατάφεραν και αξίζουν συγχαρητήρια. Συνεχίστε να μας ντύνετε, λοιπόν!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Βαρέα και ανθυγιεινά τα ένσημα της θερινής συγγραφής με laptop! Δε φτάνει η κάψα του καλοκαιριού και η ζέση της εργατικότητας, αλλα έχω και τους θερμούς ανέμους παραγόμενους εκ του υπολογιστή! Τι και αν είμαι προσήνεμη στο τεχνητό το αγιάζι του ανεμιστήρα;! Κάθιδρη τελειώνω το κείμενο...
 
Υ.Γ. δεύτερον: Άμα ο Νίνο Ξυπολιτάς, αυτός ο ευαίσθητος καλλιτέχνης με το μηνοειδές (!) κούρεμα και την καλόγουστη(!) χροία φωνής, έχει αρχίσει να είναι μηνύτωρ των τεκταινόμενων της ελληνικής πραγματικότητας μέσω του νέου λαϊκό-pop τραγουδιού του... κάτι όντως δεν πάει καλά! Σε συνδυασμό με το ότι η Μαρία Μενούνος δήλωσε πως θέλει να σώσει την Ελλάδα, νομίζω πως το να κάνω τα χαρτιά μου για να μετοικήσω στο Τζιμπουτί, φαντάζει ορθόβουλη σκέψη!!!
 
Υ.Γ.τρίτον: Ξεκινώντας την ενημέρωση για τις τάσεις της μόδας του χειμώνα, σας λέω πως το color blocking θα είναι πολυ in πάλι, αλλά στη μουντή του πλευρά. Επομένως, μην αγοράσετε μακρυμάνικα σε φλουό αποχρώσεις... άδικα λεφτά!
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 2
› 
Αν ήμουν άντρας…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers