Η μάχη της Μαγκουφάνας
9.1.2012 - 10:49:16 AM 
Η τρόικα η αρχηγός, η ηγέτις της Μερκέλας της Αμαζόνος και του Σαρκοζή του Αστείου, επήλθεν κατά των Ρωμιών περί το τέλος Ιανουαρίου του 2012. Εφεραν μετ' αυτών πειστικάς φράσεις, μεταφρασμένα εις λαϊκά ελλένικος, όπως «παραδοθείτε, ρε!», «μη μας ζαλίζετε τον έρωτα» και «υπογράφτε κάτω δεξιά, αφού μονογράψετε ό,τι μοιάζει κενό». Αν οι Ρωμαίοι έλεγαν ουκ και μουκ, είχαν μετ' αυτών και βαλλίστρας κατιούσας φαρμακεράς, μιαν αύξησιν των κρατήσεων κατά 324% και την συνδρομήν του ατλαντικού παράγοντος. Εμήνυσαν δε εις τους συμμάχους αυτών, τον Γασμούλον Χάχενμπάουχ με ομάδα μπερσέκων, τον αγνώστου ονόματος Τρα ή Τράα, με μισθοφόρους από την χώρα των ροζέ Χαζάρων και πολλούς υπαλλήλους της Ευρώπης, δρυιδικής χώρας που μόλις είχε λάβει την παπικήν ευλογίαν. Ολος αυτός ο ικανός στρατός στρατοπέδευσε εις την ρεματιάν της Πεύκης, που ως Μαγκουφάνα εγνώριζαν οι συνταξιούχοι. Απέναντι, ήρθαν καμαρωτοί οι αντιμνημονιακοί της Βουλής, διά αόπλων αντιπροσώπων και 49 κυβερνητικών μελών, που όλα τους καβγάδιζαν μεταξύ των και εφόρουν ομοίας περικεφαλαίας, μόνον που του Αδώνιδος ήτο νούμερον 3 και του Πάγκαλου νούμερον 13. Μόνον ο αρχηγός ο Τομασών της τρόικας ήτο ασκεπής, επειδή δεν υπήρχεν κράνος νούμερον 34, που εφόρειεν ο έρμος.
 
Αρχομένου του πολέμου εις το ρέμα της Μαγκουφάνας, η τρόικα ματαίως περίμενε αντιπάλους και ζήτησεν να μιλήσει με τους εχθρούς της εν Αττική. Εχθρούς βρήκε πολλούς, της τρόικας, αλλά κανέναν εχθρόν των δανείων. Αλλος έλεγε «είστε σιχάματα, αφήστε τα δανεικά και φύγετε ευθύς», παράλλος έλεγε «τερατώδης τρόικα, οι Κινέζοι μάς δίδουν πολλά με ελάχιστον διάφορον», ενώ μια τρίτη κυβερνητική ομάδα ξεσάλωσε και εκραύγαζε «σήκω, γέρο, για να δεις /το παιδί της αλλαγής /που έβγαλε στο μάγουλο/κύστη σαν παράβολο».
 
Ο Χάχενμπάουχ έστειλε τον θάνην και βαρονέτον Κατσενελενβόγκεν να διαπραγματευτεί με τον σεμνόν και φευγαλέον αρχηγέλλον των Γραικών ονόματι Παπαδήμον, αλλά επέστρεψεν άπρακτος, παρατηρήσας ότι εις την εντυπωσιακήν του πανοπλίαν, ήτοι στο σουσάνιον, δεν εκρέμετο καμία συρρικνωμένη κεφαλή νεκρού, μήτε συλλογή απο κοχόνες αντιπάλων. Ητο πεντακαθαρίδης ο Ηγεμών, απόλεμος, άρα δεν θα καταλάβαινε την ωμήν βίαν των κατοίκων των βάλτων της Πομερανίας, που έτρωγαν γέρικα ανθρωποφάγα άλογα για την πλάκαν αυτών. Απέμενεν η είσοδος εις την Μαγκουφάναν ενός τέως ηγέτου, τον οποίον βαθέως οι Ρωμαίοι εσέβοντο, αν και ήτο άβουλος και δίβουλος, ονόματι Παπάκης ο Γ'. Αλλά αύτη η είσοδος ουδέποτε συνέβη και μπήκαν έξαλλοι οπαδοί ενός δρυίδη στάρετς, που η κοινή διάλεκτος απεκάλει Εφραίμιον και έριχναν τέτοια κύματα μπινελικίων εις τους τροϊκανούς, που οι αμείλικτοι στρατιώτες του Σαρκοζή του κοντοπίθαρου έφραξαν με χαρτοβάμβακον τα αφτιά των πολεμικών τους σκύλων, ίνα μη φοβηθώσι.
 
Η μάχη της Μαγκουφάνας κατά ταύτα έληξεν άνευ νικητού. Οι εχθροί της τρόικας πήγαν εις το ρέμα για να παίξουν τους σκληροτράχηλους, ενώ παρέμεναν πεισματάρηδες κρατισταί, λαχειοπώλαι ελπίδων, υμνωδοί της δραχμούλας και υποψήφιοι βουλευτές της απενταροσύνης. Η δε τρόικα προσέθεσεν στο τεφτέρι κι άλλα χρωστούμενα.

Δημοσίευση: agelioforos.gr
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παγωνιέρα
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Ο γεροντισμός, τελευταίο στάδιο της πολιτικής ζωής
› 
Η αλλαγή των φώτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers