Σφαλιάρες και μάγκες
11.6.2012 - 2:02:58 PM 
Δεν αξίζει τον κόπο για κανέναν μας να ασχολούμαστε με κατευθυνόμενα ψέματα, καθώς το «αβγό του φιδιού» και άλλες νωχελικές ανοησίες. Ο νεοναζισμός ασκεί τα πολιτικά του καθήκοντα και τεχνικές στην Ελλάδα εδώ και καιρό σαν λερναία Υδρα. Γνωρίζοντας πολύ καλά από τα δείγματα της μεσοπολεμικής Βαϊμάρης ότι, αν η Δημοκρατία αρχίσει να καίει τα φιδοκέφαλα, για να μην ξαναφυτρώσουν, δεν είναι πια Δημοκρατία αλλά ό,τι να 'ναι πολίτευμα. Με πολλά «εάν» και «όμως».
 
Τώρα, η Χρυσή Αυγή έστειλε το μήνυμα πανελληνίως, μέλη της θα ασκούν ξυλοδαρμούς αβίαστα ως μέρος της πολιτικής τους τεχνικής. Αυτοί, πλέον, ρίχνουν και φούσκους. Επί ανδρών και γυναικών. Για να ξέρουν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων ότι τα δικά τους κόμματα δε θα είναι δημοκρατικώς εντάξει, αν συσταθούν ομάδες υποστηρικτών που θα ρίχνουν σφαλιάρες στη Χρυσή Αυγή. Και αυτό το «καθήκον» θα το αναλάβουν άλλοι ακραίοι, με τις δικές τους φιλοσοφίες. Λίγες ώρες πριν, ένας νέος σκότωσε έναν εισβολέα, ασκώντας καθαρή αυτοδικία. Και δε βρέθηκε άνθρωπος να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία. Η δολοφονία για την τοπική κοινωνία ήταν ένας δικαιολογημένος φόνος.
 
Αλλά είναι ξεφτίλα και ντροπή να μην υποδείξουμε πως η φοβική ατμόσφαιρα, που συνδυάζεται με την έσχατη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής (φάρμακα για τον καρκίνο δε διατίθενται από τα φαρμακεία, οι καρκινοπαθείς ας βελτιώσουν την κατάστασή τους διά θαύματος, αυτοδικία σε 43χρονο, σφαλιάρες στη μέση μιας ακόμη ρουτινιάρικης πολιτικής συζήτησης), θα ΑΝΕΒΑΣΕΙ τη Χρυσή Αυγή και κάθε άλλη αυταρχική κίνηση σχετική με τους κρυπτόμενους νοικοκυραίους. Αλλά αυτή η διαδικασία, επιμένω, απέχει ελάχιστα από το φετφά και την εγκύκλιο του Οικονομικού Σοφού μας, που ζητά να πηγαίνει φυλακή ή να του κατάσχουν καταθέσεις όποιοι χρωστάνε στο Δημόσιο πάνω από τρεις χιλιάδες. Αυτό, αν δε μεσολαβούσαν δυο βαριές εγκληματικές πράξεις αυτοδικίας και ξυλοδαρμού σε τηλεοπτική εκπομπή, θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει εξέγερση πολιτών, κι άντε κράτα τους μετά μακριά από τα υπουργικά γραφεία. Είναι ντροπή να ποντάρουν οι «διοικητές» πάνω στην προφανή ζαλούρα και στην αγωνία και στη φοβική συστολή των πολιτών. Ξεχνούν πως οι πολίτες, όποτε και εάν ξεφοβηθούν, δε γίνονται άγγελοι της Δικαιοσύνης, αλλά κολλάνε στον ξετσίπωτο που βαράει άμα λάχει γυναίκες και στον πιτσιρικά που σκότωσε ασκώντας αυτοδικία. Ας σταματήσει, κάνω έκκληση, η ζημιά τη μία ή τις δύο μονάδες που θα κερδίσει από αυτήν την αθλιότητα η Χρυσή Αυγή. Κέρδος που δε θα καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία, αν παίζει τη θυμωμένη με τους μετανάστες έως το τέλος της άλλης εβδομάδας.
 
Μπήκαμε σε μια αναμενόμενη φάση αστάθειας. Και στο μυαλό των πολιτών βρίσκεται την περισσότερη ώρα ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ παρά κάποιες σκέψεις καταλλαγής και ειρήνευσης. Είναι φοβερό το φταίξιμο του πολιτικού κόσμου. Δε θέλω να προσθέσω κι άλλα στο γενικό μπάχαλο, αλλά επείγει να βάλουμε επειγόντως, όλοι μας, μυαλό.
 
Δημοσίευση: ageliofors.gr

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Μετά το διάγγελμα Σαμαρά
› 
Πολυκομματισμός
› 
Αποφύγετε τις υποσχέσεις
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers