Η Μενεγάκη είναι δημόσιος υπάλληλος;
24.4.2009 - 2:51:46 PM 
Ερώτημα είναι ,εντάξει. Μπορεί και να μη είναι η γυναίκα. Πάντως ως δημόσιος υπάλληλος αντέδρασε στην "επίθεση" του Αντέννα και της Καγιά. Ξαφνικά, βρέθηκε σε έναν κόσμο μικρών παιδιών και χειροκροτητών, σε μία μεσόγεια αλάνα χαριτόβρυτη, όπου ένας πασέ τραγουδιστής τό΄παιζε άνετος. Γιατί χάλασε την βολή της, να κοπανάει και να κοπανιέται με τους συμπαρουσιαστές της, μέσα στην καλή χαρά και έτρεξε στα τσεχνέμια και στις τούνδρες της ελληνικής "περιφέρειας" (περιφέρεια λέμε την μαύρη κι άραχλη επαρχία, όπως άτομα με ειδικές ικανότητες λέμε πλέον τους αναπήρους και υπό το λήμμα διασκεδαστές βάζουμε αντάμα τον Κατέλη με τον Μητσικώστα). Δηλαδή, γιατί χάλασε την βολή του δημοσίου τομέα που έχει καλές ,αγαπημένες συνήθειες βρέξει -χιονίσει;
Διότι (μου εξήγησε ο πατέρας μου από τον άλλο κόσμο) όταν ο δημόσιος υπάλληλος φοβάται ότι κινδυνεύει η δουλειά του, επί μερικές ημέρες γίνεται χρήσιμος, έξυπνος, ακόμη και απαραίτητος. Φυσικά, κακώς φοβάται, αφού ισχύει η μονιμότητα. Αλλά ο φόβος του δεν είναι γιά το δεκαπενθήμερο, είναι γιά το στάτους. Να δηλώνει εγγράφως "η υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση"¨. Να στέλνει διαβιβαστικά. Να αρνείται συμμετοχή σε επιτροπές, όπου συμμετέχουν αναρμόδιοι.
Μπα. Μάλλον οι γύρω από την Μενεγάκη αισθάνονται πως κάτι πρέπει να κάνουν.Μάταια όλα. Το μόνο που πρέπει ίσως να φροντίσουν, είναι να βρούνε συμπαρουσιαστές που να δέχονται φιλικές σφαλιαρίτσες και φούσκους στα μάγουλα. Το κοινό πάντα υποκύπτει σε μιά άξια λόγου σφαλιάρα.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Μετά το διάγγελμα Σαμαρά
› 
Πολυκομματισμός
› 
Αποφύγετε τις υποσχέσεις
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers